Benedek: jót tett, hogy selejteznünk kellett Rióra

2016.08.05. 12:55

A világ- és Európa-bajnok szerbek elleni mérkőzéssel szombaton megkezdi szereplését a riói olimpián a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Benedek Tibor együttese csak áprilisban, a trieszti kvalifikációs tornán biztosította helyét az ötkarikás mezőnyben, de a szakember azt mondta, jót tett a csapatnak, hogy emiatt sok időt - plusz három hetet - tudott együtt készülni. A magyarok a szerbek mellett a házigazda brazilokkal, a görögökkel, az ausztrálokkal és a japánokkal találkoznak az ötkarikás viadal első szakaszában, a csoportból az első négy helyezett jut tovább.

A magyar válogatott a brazíliai megérkezést követően azonnal továbbutazott a Sao Paulótól 300 kilométerre fekvő Bauru városába, ahonnan csak csütörtökön tért vissza az ötkarikás játékok színhelyére. Összesen három edzésünk van a rajtig, ebből kettőt szerencsére itt, a mérkőzések helyszínén tudunk elvégezni, ami nagy segítség, hiszen a többi uszoda, ahol tréningezni lehet, harminc kilométerre van a falutól" - nyilatkozott Benedek Tibor az M4 Sport kamerája előtt. Hozzátette: a csapat készen áll a rajtra, ugyanakkor folyamatosan fejlődnie kell majd.

Benedek Tibor szövetségi kapitány és a játékosaiForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Nem tűztem ki célul a csoportelsőséget, hanem azt, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobban játszunk, egységesebbek legyünk, ugyanis az utolsó három összecsapás az, ami majd végül eldönti a végeredményt" - fogalmazott a szakember, aki hetedik olimpiáján vesz részt, játékosként ötször, segédedzőként pedig egyszer szerepelt a játékokon.

A B csoportban az Egyesült Államok, Spanyolország, Franciaország, Montenegró, Olaszország és a címvédő Horvátország harcol a továbbjutásért. A férfi vízilabdatorna szombaton rajtol, a csoportmérkőzéseket az utolsó fordulóig a Maria Lenk Uszodában rendezik, azt követően a mezőny átköltözik az Olimpiai Uszodába.