Cseh Lacit dicséri legnagyobb riválisa

2016.08.05. 10:07

A címvédő Chad Le Clos szerint Cseh László a favoritja a 200 méteres pillangóúszásnak a riói olimpián, de 100-on is érmet vár tőle. 

A dél-afrikai klasszis az MTI-nek elmondta, hosszú évek óta jóban van magyar riválisával, akit fantasztikus versenyzőnek tart, és hozzátette, úgy látja, kiváló erőben van. Elképesztő László formája, 1:52:91 perc, na, az már nem vicc" – nyilatkozta a 24 éves úszó, utalva ezzel Cseh győzelmére a londoni Európa-bajnokságon, ahol pályafutása második legjobb eredményét produkálta. 

Chad Le Clos az esélyekről megjegyezte, 200 méteren Cseh Lászlót tartja a favoritnak, mögötte a 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps, majd ő következik a sorban, míg 100 méteren az amerikai szupersztárt helyezte a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, a másodikra pedig magát Cseh előtt. 

Kazanyban így volt: 100-on Le Clos, 200-on Cseh Laci nyertForrás: AFP/Alexander Nemenov

"Óriási verseny lesz hármunk között, alig várom már! Győzzön a legjobb!" – mondta Le Clos, hozzátéve: az időeredménnyel nem foglalkozik, hiszen azt a verseny dönti majd el. Úgy véli: Cseh és Phelps is képes arra, hogy az órával, vagyis saját magával versenyezzen, ő ugyanakkor inkább az ellenfelekre koncentrál. A 200 méter pillangó előfutamait és elődöntőjét hétfőn, a döntőjét pedig kedden rendezik az Olimpiai Uszodában.