Kórházból érkezett Rióba egyik legsportszerűbb olimpikonunk

2016.08.05. 19:51

A tollaslabdázó Sárosi Laura bízik benne, hogy a következő néhány napban maximálisan fel tud épülni, és jó állapotban léphet majd pályára a riói olimpián.

"Egy kicsit gyengének érzem magam, de ez rendben van, még nagyjából egy hetem van a felépülésre. Öt napot kórházban töltöttem, ez sokat kivett belőlem testileg és lelkileg egyaránt" - idézte első edzését követően Sárosit az olimpiai hírszolgálat.

A magyar játékost Budapesten vakbélgyulladás gyanújával vizsgálták, majd kiderült, hogy valószínűleg egy vírus okozott hasi nyirokcsomó-gyulladást nála, ami még az olimpia szereplését is veszélyeztette. 

The dream is just starting ❤ #rio2016 #rio2016olympics #pajisinrio

Sarosi Laura (@laurasarosi) által közzétett fénykép,

"Megpróbálok pozitív lenne és nem félni. Az orvosok azt mondták, lehet, hogy komolyabb bajom van, ezért többször meg is vizsgálnak majd, de most csak élvezem, hogy itt lehetek, és a lehető legjobb teljesítményt akarom nyújtani" - tette hozzá Sárosi, aki az áprilisi Európa-bajnokságon egy rendkívül sportszerű gesztussal hívta fel magára a figyelmet : német ellenfelének, Karin Schnaasénak kölcsönadta a cipőjét, utóbbi így végigjátszhatta az összecsapást. Schnaase megnyerte a meccset, Sárosi pedig akkor nem jutott kvótához.

Forrás: MTI/Mob / Szalmás Péter

Sárosi újságírói kérdésre megjegyezte, ugyan közel lakik a német csapathoz, de nem találkozott még riválisával, aki már visszaszolgáltatta neki a cipőt.

A világranglistán 65. magyar versenyző az M csoportban szerepel az olimpián az indiai Pusarla Venkata Sindhu (10.), valamint a kanadai Michelle Li (20.) társaságában.