Társoldalunk:

Hingisnek nagyon hiányzik Federer

2016.08.05. 23:02

Martina Hingis sajnálja, hogy vegyespárosban nem indulhat a korábbi világelső Roger Federer oldalán a riói olimpia teniszversenyében.

A svájci játékosok közül Stanislas Wawrinka és Belinda Bencic mellett Federer is visszalépett sérülés miatt, így a csapatban már csak Hingis és a magyar származású Timea Bacsinszky maradt. Kettejük közül csak Bacsinszky játszik egyesben.

Hingis pénteken elmesélte, már Rióban volt, amikor megtudta, hogy Federer térdproblémák miatt az év hátralévő részében egyetlen tornán sem indul.

Martina Hingis és Roger FedererForrás: AFP/Greg Wood

"Természetesen nagyon izgatott voltam és azt hiszem, mindkettőnk számára csalódás, hogy nem versenyezhetünk együtt" - fogalmazott Hingis, aki hozzátette, nagyon reménykedett benne, hogy érmet nyernek vegyespárosban.

Az egyesben korábban szintén világranglista-vezető Hingis legutóbb húsz évvel ezelőtt, Atlantában vett részt az ötkarikás játékokon, amikor még csak 15 éves volt. A Bacsinszky, Hingis páros szombaton játssza első mérkőzését Rióban, ellenfele a Daria Gavrilova, Samantha Stosur ausztrál duó lesz.

Bacsinszky óriási megtiszteltetésnek nevezte, hogy gyerekkori példaképe oldalán teniszezhet.