Társoldalunk:

Beáldozta a meccsét, hogy láthassa a megnyitót

2016.08.06. 21:52

Lábon kihordott tüdőgyulladás, hosszúra nyúlt megnyitó, fájó vereség - nehezen indul az olimpia Jack Sock számára.

Kalandosan alakulnak az amerikai teniszező, Jack Sock riói napjai: az első meccsén két szoros szettben, 6:4, 6:4-re kikapott a japán Daniel Tarótól.

Később elárulta, betegen vállalta a meccset. "Először is azt mondanám, ez semmit nem von le az ellenfelem győzelméből, gratulálok neki - kezdte a nyilatkozatát. - A napokban köhögtem, és éreztem valamit a tüdőmben, azt gondoltam, majd jobb lesz, de nem lett. Az utazás előtti este mentem orvoshoz, aki közölte: lábon kihordtam egy tüdőgyulladást. Ennek ellenére játszani akartam itt, de nem könnyű, mert minden ellenfél nagyon erős."

Jack SockForrás: AFP/2016 Getty Images/Vaughn Ridley

"Bármi áron el akartam jönni ide, hogy megtapasztaljam egy olimpia hangulatát" - tette hozzá. Éppen ezért a nyitóünnepséget sem hagyta volna ki, de az túl hosszúra nyúlt.

"Kicsit kaotikusan alakultak az első napok itt. Próbáltam pihenni és hidratálni, amennyit csak lehetséges, de ott akartam lenni a megnyitón, ami elég későn ért véget. Ez volt a leglazább dolog, aminek valaha részese voltam. Kisétálsz a stadionba, és szinte úgy érzed, egy videojátékban vagy. Igazán különleges volt."

Sock még párosban és vegyes párosban érdekelt a programban, azt mondja, talán antibiotikumokkal tudja majd folytatni.