Társoldalunk:

Hajszálon múlt, hogy nem lett még egy riói indulónk

2016.08.06. 15:51

Nagyon kevésen múlt, hogy a legutolsó pillanatban nem csatlakozott még egy magyar sportoló a riói kontingenshez, de végül itthon maradt a pekingi olimpikon, Kusztor Péter.

Az orosz kerékpárosok eltiltását végül helyben hagyta a Nemzetközi Sportdöntőbíróság, így váratlanul megnyílt a lehetőség egy magyar versenyző előtt, hogy elinduljon az olimpián. A pályakerékpárosoknál az olasz csapat kapott rajtengedélyt az oroszok helyett, de az olaszoknak majdnem egy hetük lesz, hogy kijussanak Rióba, és felkészüljenek a versenyre, míg az országúti szakág versenyeit egyből az első napon, szombaton rendezik – írta az Index.

A magyar szövetség illetékeseit értesítették a lehetőségről, de túl későn ahhoz, hogy komolyan vehető esélye legyen annak, hogy egyáltalán útra keljen a pekingi olimpián is szereplő Kusztor Péter.

"Csütörtök este, valamikor nyolc óra körül jött a hívás, hogy indulhatunk az olimpián – mondta az Origónak Kusztor Péter. – Először belelkesedtünk, elkezdtünk gondolkodni, milyen teendőink vannak, de ahogy számba vettük a lehetőségeket, egyre biztosabbnak tűnt, hogy nincs értelme belevágni."

Kusztor PéterForrás: kusztorpeter.com


Kusztor elmondta, ha sikerült volna összeszedni a felszerelést, és két átszállással elutazni Rióba, akkor is csak pár órája lett volna a regenerálódásra. "Ha már ott van az ember, akkor szeretne tisztességesen szerepelni, azért semmi értelme kiutazni, hogy 50 km után kidurranjak. Pekingbe egy héttel korábban ott voltunk, egy komoly felkészülés után tudtam hozni azt az eredményt, amivel én is elégedett voltam" – mondta a magyar versenyző.

Kusztor elmondta, olyan messze volt a kvóta, hogy már régen elengedték a riói lehetőséget, a pályának se nézett utána, és a felszerelését is úgy kellett volna összekapkodnia. "Tulajdonképpen még így is megörültem a lehetőségnek, hiszen mégis csak egy olimpiai versenyről beszélünk, de amikor jobban belegondoltunk, gyorsan kiderült, hogy a repülőről beesve kellett volna versenyeznem, és ezért fájó szívvel lemondtunk Rióról."