Lövés és robbanás okozott riadalmat az olimpia helyszínén

2016.08.06. 20:13

A tűzszerészek felrobbantottak egy gyanús csomagot a riói olimpia helyszínén. Közben belőttek a lovasközpontba, a lövedék majdnem eltalált egy új-zélandi sportvezetőt.

A brazil biztonsági erők felrobbantottak egy gyanús csomagot Rióban, a kerékpárosok olimpiai országúti versenyének befutója közelében – írja az Independent brit napilap internetes kiadása. Az akcióban senki sem sérült meg. 

A robbantás pillanatában a mezőny még 70 kilométerre volt a céltól. A helyszínen okozott némi riadalmat, mert sokáig nem lehetett tudni, mi okozta a hangot. A Guardian először azt írta, ismeretlen eredtű robbanás rázta meg a városrészt. 

Valaki lövöldözött

Közben a lovasközpontban is nagy volt az ijedség, miután valaki belőtt a sajtósátorba egy éles lövedékkel. A töltény állítólag kevéssel kerülte el az új-zélandi csapat egyik vezetőjét. Egyelőre nem tudják, ki, honnan és miért lőtt. 

Ez az a töltényForrás: Getty Images/2016 Getty Images/Rob Carr


Korábban a nyitóünnepség alatt is be kellett vetni a biztonságiak tűzszerészegységét, mert a röplabdacsarnok mellett két gazdátlan táskát láttak. Azokról gyorsan kiderült, hogy nem veszélyesek.