Társoldalunk:

Szép riói szombatot vár a kapitány

2016.08.06. 00:32

Téglás Péter, az asztaliteniszezők szövetségi kapitánya szerint Lovas Petra, Póta Georgina és Pattantyús Ádám is győzelmi esélyekkel léphet asztalhoz szombaton a riói olimpián.

A világranglistán 90. helyen álló Lovas Petra ellenfele az első fordulóban a rangsorban 211. egyiptomi Nadeen El-Dawlalty lesz, és ha továbbjut, a legjobb 48 között az észak-koreai Ri Mjong Szun (37.) vár rá. 

A világranglistán 41. Póta Georgina 23. kiemeltként csak a második körben kapcsolódik be a küzdelmekbe, és a cseh Hana Matelova (81.) és az ázsiai származású kanadai Mo Zhang (109.) párharc továbbjutójával meccselhet elsőként. 

Így készül Rióban Lovas Petra és Póta GeorginaForrás: MTI/Illyés Tibor

"Petra jóval magasabban jegyzett játékos az ellenfelénél, ő az esélyes, mint ahogy Gina is, akár a kanadai, akár a cseh pingpongozót kapja. A cseh Matelova ellen már többször nyert a Bundesligában" – mondta az Origónak Téglás Péter szövetségi kapitány.

Ha Póta továbbjut, a legjobb 32 között a 2014-es ifjúsági olimpia ezüstérmese, a hongkongi Tu Hoj-kem (22.) vár rá, majd a nyolcaddöntőben egy igazi sztárral, a Londonban egyesben ezüst-, csapatban aranyérmes kínai Ting Ninggel (2.) mérkőzhet meg.

Póta Nadal-öleléssel hangolt a nyitómeccsreForrás: Póta Georgin / Facebook

A világranglista-84. Pattantyús Ádám a kazah Kirill Geraszimenko (171.) ellen bizonyíthat az első fordulóban. "Pattantyús ellenfele egy fiatal kazah, aki évek óta Ausztriában edz, és már voltak jó eredményei" – mondta a második olimpiáján részt vevő magyar játékos ellenfeléről Téglás Péter. 

Ha Pattantyús továbbjut, akkor a kínaiból katarivá lett Li Ping (28.) ellen már komoly bravúrra lenne szüksége a továbbjutáshoz. 

Minden magyar papíron esélyesebb az első ellenfelénél.  Ginának annyival nehezebb, hogy ellenfele aznap már túl lesz egy meccsen, és be lesz ütve" – tette hozzá a pingpongkapitány. 

Pattantyús Ádám az első fordulóban esélyesként lép asztalhozFotó: Polyak Attila - Origo

Asztalitenisz (Riocentro - 3-as Pavilon): 
a magyarok szombati programja (magyar idő szerint):
19.30: női egyes, 1. forduló: Lovas Petra - Nadeen El-Dawlalty (egyiptomi)
21.45: férfi egyes, 1. forduló: Pattantyús Ádám-Kirill Geraszimenko (kazah)

vasárnap:
2.15: női egyes, 2. forduló: Póta Georgina-Hana Matelova (cseh)/Mo Zhang (kanadai)