Tátrai: Nagyon beszartam

Tátrai Miklós, sportlövészet
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 4. Tátrai Miklós sportlövő edz a Rio de Janeiró-i Olimpiai Sportlövőközpontban 2016. augusztus 4-én, egy nappal a riói nyári olimpia kezdete előtt. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Tátrai Miklós 567 körrel a 42. helyen végzett férfi légpisztolyban szombaton, a riói olimpia első versenynapján. 
Vágólapra másolva!

Az olimpiai újonc versenyzőről Győrik Csaba szövetségi kapitány előzetesen azt mondta, hogy 578 kör már jó eredmény lenne tőle, ettől azonban ezúttal messze elmaradt a győri légfegyveres Európa-bajnokságon ötödik sportlövő.

"Elizgultam, ennyi történt. Természetesen nem vagyok elégedett, ennél sokkal jobbat szerettem volna lőni, de nem is keseredem el, nem megyek ezért a falnak. Megvannak a tanulságai a mostani versenynek, le kell szűrni ezeket, és menni tovább" – mondta Tátrai az MTI-nek.

Tátrai Miklós sportlövő Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az M4-nek kicsit bevállalósabb volt, arra a kérdésre, hogy mennyire sikerült játékként felfognia az olimpiai szereplést, azt mondta: „Hát, őszintén? Nagyon beszartam!"

A zalaegerszegi sportoló, aki egy alapítványnál közfoglalkoztatottként irodai adminisztrációs munkakörben dolgozik, szerdán szabadpisztolyban szerepel majd.

A versenyt Hoang Xuan Vinh nyerte, aki ezzel Vietnam első olimpiai aranyérmese lett.