Erdei tinglitanglizásra biztatta Bacskait

Bacskai Balázs Diop Cissokho rio2016 olimpia2016
Bacskai Balázsnak egy meccs jutott a riói olimpián
Vágólapra másolva!
Bacskai Balázs képtelen volt megvalósítani a taktikát, így egyetlen bokszmeccs után búcsúzott az első olimpiáján. Azt mondja, ideges volt, és pocsék teljesítményt nyújtott.
Vágólapra másolva!

„Azt éreztem, hogy pocsék az egész teljesítményem, hiszen azt a bunyót, amit elképzeltünk, az első másodperctől kezdve nem tudtam megcsinálni” – mondta Bacskai Balázs, miután kiesett a 69 kilós bokszolók selejtezőjében.

„Balegyenesekkel szerettem volna a kötélhez terelni, hogy aztán kombinációkkal letámadjam, de sajnos már a balegyeneseim sem találtak. Az ellenfelem topformában volt, nagyon jól felkészült belőlem, én pedig egyre idegesebb és idegesebb voltam,

Bacskai próbált irányítani, terelgette ellenfelét, aki azonban végig nagyon jó érzékkel, kiváló ütemben ütött bele az indításaiba, és remekül mozgott el előle. A pontozók minden menetet Cissokhónak adtak (30-27, 30-27, 30-27), azaz Bacskai egyhangú pontozásos vereséggel búcsúzott karrierje első olimpiájától.

Bacskai az első meccsén kikapott Forrás: AFP/Yuri Cortez

Souleymane Cissokho tehát tovább javította az eddig 3-0-s mérlegét Erdei Zsolt tanítványa ellen. A mester úgy érzi, Bacskai „nagyon akart nyerni, de a nagy akarás görcsösséghez vezetett. Mondtam neki, hogy meg kell próbálni kicsit tinglitanglizni, aztán meglepni, de nem tudott semmit megvalósítani belőle. Ez egy bomba jó bokszoló, akit csak könnyedén, lazán, gyorsan lehet megverni, Bendzsiből viszont hiányzik az a képesség, amivel megfoghatja.”

Bacskai a franciáról elmondta: „a személyével nincs semmi bajom, maga a stílusa a mumusom, azzal nem tudok mit kezdeni, hosszú csápjai vannak, nagyon gyors, jó kezű gyerek, nem bírom ráerőszakolni, hogy egy kicsit álljon meg, és közelharcra kényszerítsem.”

Erdei úgy látta, tanítványa „bemutatott néhány szép kombinációt, de ezt nem bírta folyamatosan tartani, illetve felőrölte idegileg, hogy nem tudja eltalálni az ellenfelet. Folyamatos keresésben volt, hogy hol az ember, és mire megtalálta volna, már megint máshol volt.

Forrás: AFP/Yuri Cortez

A két bokszoló a közelmúltban olimpiai kvalifikációs meccsen is találkozott, ám ott „nem volt akkora a tét, ezért nem erőltettük meg magunkat, inkább csak elbokszolgattunk az ütőtáv-küzdőtáv határán, sőt még kicsit kijjebb, ránk is szólt a bíró, hogy azért bokszolni is kellene. Itt most próbáltam rámenni, de nagyon sokszor kihasználta a lendületemet, gyorsabb volt, megelőzgetett. Nem tudtam vele mit kezdeni.”

A magyaroknak a sorsolás fájt igazán, mivel Cissokho kiemelkedik a mezőnyből, de Bacskai sok ellenfelet legyőzhetett volna ebből a mezőnyből.

Az olimpia másik magyar bokszolója, Harcsa Zoltán (75 kg) a hétfői versenynapon, magyar idő szerint 17.30-tól selejtez a türkmén Arslambek Achilov ellen.