Cseh tökéletes állapotban várja a Phelps elleni csatát

2016.08.08. 14:06

Cseh László mestere szerint a magyar favorit tökéletes állapotban várja a 200 pillangó rajtját, a negyedik olimpiáján induló úszó csak magával foglalkozik, még Phelps sem érdekli.

„Laci szervezete tökéletesen átállt az »olimpiai« időszámításra, edzéseredményei itt Rióban is arra utalnak, hogy a felkészülése sikeres volt” – tájékoztatta a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársát Plagányi Zsolt, az aranyéremre pályázó magyar klasszis mestere a bemutatkozás előtti utolsó – már csak átmozgatásnak számító – edzés után.

A 30 esztendős Cseh Lászlónak ez a negyedik olimpiája, három ezüst- és két bronzérem megszerzése után most kerülhet először arany is a gyűjteményébe. Sorrendben negyedszer is az amerikai Michael Phelps lehet az egyik legnagyobb ellenfele– legalábbis 200-on, a rövidebb számon majd számolni kell több más versenyzővel, köztük például Chad le Closszal is.

Csehtől 200-on aranyat remélünkForrás: AFP/Jack Guez

„Láttuk az ellenfeleit, de nem foglalkoztunk velük, és ez alól Phelps sem kivétel. A stratégiánk egyik alapeleme az, hogy csak magunkkal törődünk, és ez vonatkozik a magyar úszócsapat többi tagjára is” – folytatta Plagányi Zsolt, burkoltan arra utalva, hogy a vártnál rosszabb eredményektől sem zavartatják magukat.

Kopaszok egymás között

Cseh László már a szokásos harci díszben várja az első versenyszámát, ami ezúttal is azt jelenti, hogy egy szál haj sem maradt a fején. Hasonló külsőre váltott Bernek Péter, egykori klubtársa, akivel a riói olimpiai faluban megosztja a szobáját.

„Ez most nem a legszerencsésebb párosítás, de nem olyan tényező, ami nehezítené Laci helyzetét. Mindig is jó barátok voltak, és ez a közelség most Bernek számára támaszt jelenthet”– vélekedett a szakember.