Djokovic: Ez életem egyik legfájóbb veresége

2016.08.08. 14:21

Novak Djokovic Pekingben olimpiai harmadik, Londonban negyedik lett, de Rióban sem szerezheti meg pályafutása első olimpiai aranyérmét, ugyanis a férfi teniszezők egyesének első fordulójában kiesett. Azt mondta, ez volt karrierjének egyik legfájóbb veresége.

Az utóbbi években nagyon ritkán fordult elő, hogy Novak Djokovic vereséget szenvedjen a teniszpályán. A szerbek világklasszisa 2013-ban kilencszer, 2014-ben nyolcszor, tavaly mindössze hatszor kapott ki, és idei mérlege is impozáns: 51-4. 

2016-ban Dubajban Feliciano Lopez, Monte-Carlóban Jiri Vesely, Rómában Andy Murray, míg Wimbledonban Sam Querrey tudta legyőzni. Ugyan az ATP-eredményekbe nem számít bele az olimpia, így a mérlege hivatalosan nem romlik, ettől még Djokovic sírva vette tudomásul, hogy a riói olimpia férfi egyesének első fordulójában 7:6, 7:6-ra kikapott az argentin Juan Martin del Potrótól. 

Djokovic bocsánatot kértForrás: AFP/Roberto Schmidt

„Ez életem és a pályafutásom egyik legfájóbb veresége. A sebek még frissek, és nagyon fájnak. Azért fáj, mert sokan bíztak bennem. Bocsánatot kérek azoktól, akik most kiábrándultak belőlem.  Nagyon szomorú és csalódott vagyok" – idézte Djokovicot a VajdaságMa hírportál. 

Del Potro és Djokovic régi ismerősök és barátok, négy éve, a londoni olimpián is összefutottak, az argentin akkor a bronzmérkőzésen nyert a szerb ellen. 

„Örülök, hogy egy jó barátom győzött le, aki hosszú ideje sérülésekkel bajlódik. Amit eddig elértem a pályafutásom alatt, az hihetetlen. Az olimpiát már nagyon vártam, de nem tudtam a legjobb játékomat nyújtani. Nem keresek kifogásokat, de ez van. Szomorú, hogy így ért véget" – tette hozzá Djokovic, aki párosban Nenad Zimonjic oldalán még versenyben van.