Djokovic: Ez életem egyik legfájóbb veresége

Novak Djokovic, tenisz
Serbia's Novak Djokovic reacts during his men's first round singles tennis match against Argentina's Juan Martin Del Potro at the Olympic Tennis Centre of the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 7, 2016. / AFP PHOTO / Roberto SCHMIDT
Vágólapra másolva!
Novak Djokovic Pekingben olimpiai harmadik, Londonban negyedik lett, de Rióban sem szerezheti meg pályafutása első olimpiai aranyérmét, ugyanis a férfi teniszezők egyesének első fordulójában kiesett. Azt mondta, ez volt karrierjének egyik legfájóbb veresége.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi években nagyon ritkán fordult elő, hogy Novak Djokovic vereséget szenvedjen a teniszpályán. A szerbek világklasszisa 2013-ban kilencszer, 2014-ben nyolcszor, tavaly mindössze hatszor kapott ki, és idei mérlege is impozáns: 51-4.

2016-ban Dubajban Feliciano Lopez, Monte-Carlóban Jiri Vesely, Rómában Andy Murray, míg Wimbledonban Sam Querrey tudta legyőzni. Ugyan az ATP-eredményekbe nem számít bele az olimpia, így a mérlege hivatalosan nem romlik, ettől még Djokovic sírva vette tudomásul, hogy a riói olimpia férfi egyesének első fordulójában 7:6, 7:6-ra kikapott az argentin Juan Martin del Potrótól.

Djokovic bocsánatot kért Forrás: AFP/Roberto Schmidt

„Ez életem és a pályafutásom egyik legfájóbb veresége. A sebek még frissek, és nagyon fájnak. Azért fáj, mert sokan bíztak bennem.

Nagyon szomorú és csalódott vagyok" – idézte Djokovicot a VajdaságMa hírportál.

Del Potro és Djokovic régi ismerősök és barátok, négy éve, a londoni olimpián is összefutottak, az argentin akkor a bronzmérkőzésen nyert a szerb ellen.

„Örülök, hogy egy jó barátom győzött le, aki hosszú ideje sérülésekkel bajlódik. Amit eddig elértem a pályafutásom alatt, az hihetetlen. Az olimpiát már nagyon vártam, de nem tudtam a legjobb játékomat nyújtani. Nem keresek kifogásokat, de ez van. Szomorú, hogy így ért véget" – tette hozzá Djokovic, aki párosban Nenad Zimonjic oldalán még versenyben van.