Köpölyözött világsztár ellen indul Cseh Laci

Michael Phelps, úszás, Rio 2016, olimpia Swimming Sport 2016 Summer Olympics - Rio de Janeiro The Olympic Games Summer Olympic Games Rio de Janeiro FeedRouted_Global on Day 2 of the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium on August 7, 2016
Vágólapra másolva!
Bizonyára már önöknek is feltűnt, hogy Michael Phelps úszólegenda és számos egyéb amerikai sportoló háta kör alakú foltokkal van tele. Érdekli, hogy miért?
Vágólapra másolva!

Az amerikai sportolók hátán látható, kör alakú foltok a köpölyözés néven ismert hagyományos kínai gyógyászati technológia utóhatásai – írja az NBC.

A dolog úgy néz ki, hogy vákuumos üvegharangocskákat melegítünk, ettől kitágulnak, majd szájukkal lefelé rászorítjuk őket az emberi test különböző pontjaira. A harangok alatt vákuum keletkezik, ahogy szép lassan kihűlnek. Ez kitágítja a kapilláris ereket. A vérbőség fokozódik, ezzel javul a bőr és az izmok vérellátása.

A pöttyös az igazi? Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Al Bello

A köpölyözés jó a fájdalom csillapítására, az izomduzzanatok csökkentésére, a keringési zavarok helyrerázására, sőt még a salakanyagok távozását is gyorsítja.

Az így felkészített úszósztár lesz várhatóan Cseh László egyik legnagyobb ellenfele a 200 méteres pillangóúszásban, amelynek hétfőn lesznek az előfutamai, kedden pedig a döntője.

Így néz ki, ha valakit megköpölyöznek: