Társoldalunk:

Verrasztó: Átok ül rajtunk az olimpiákon

2016.08.08. 19:34

Verrasztó Evelyn már olimpiai átkot emleget azok után, hogy testvére, Dávid után ő is a tudása alatt úszott Rióban. A 15 éves Késely Ajna sem jutott tovább 200 gyorson, de ő nincs elkeseredve.

Verrasztó Evelyn 200 gyorson nem jutott be az elődöntőbe, ami nagyjából ugyanakkora csalódás, mint az, hogy a testvére, Dávid két nappal korábban 400 vegyesen magához képest gyenge időt úszva lemaradt a döntőről

A 27 éves úszónőnek is a testvére jutott eszébe a saját szerepléséről. 

"Mit mondhatnék? Sírni már nem fogok, az ment két napig Dávid miatt. Komolyan nem értem, ugyanazokkal úszott, ugyanazt a távot, és valamiért nem... Annyira sajnáltam szegényt, hogy pont itt, pont így" – mondta Verrasztó Evelyn az M4-nek a futama után. 

Talán szétúszta magátForrás: Getty Images/2016 Getty Images/Laurence Griffiths

"Átok ül rajtunk az olimpiákon, úgy látszik, engem ma sem favorizáltak a századok. Pedig nagyon keményen készültem, az sem kizárt, hogy kicsit szétúsztam magam. Úgy jöttem ide, hogy ebből legyen egy 'last one, fast one', mert nem nagyon hiszem, hogy négy év múlva én még úszni fogok, max csápolni a többieknek. Vagy előveszem a sprintertudásomat, és valahogy kievickélek Tokióba ötvenen vagy százon" – tette hozzá letörten.

Késely Ajnának a pszichológus segített

A 200 gyorson szintén az előfutamban búcsúzó Késely Ajna jobban viselte a történteket, ami érthető, hiszen neki még bőven van ideje. 

"Ez már sokkal jobban esett, mint a négyszáz, ami után nagyon csalódott voltam, csupa rossz gondolat jött, de szerencsére megkaptam a kellő motivációt a szüleimtől és a pszichológusomtól, hogy ne keseredjek el. Tizenöt évesen olimpián úszom, miért kellene bármi miatt is keseregnem?  Ez sok erőt adott, és ugyan a mai idő sem pont az még, amit Gyuri bácsi írt a papírra, de az érzés már jó. Az biztos, hogy a váltóban szeretnék valami nagyot úszni, az ifi Eb-n ment az 1:57 is, bár még ma sem tudom, hogyan. Szeretném, ha újra meg tudnám csinálni itt is" – mondta a magyar olimpiai csapat legfiatalabb tagja. 

Késely Ajnának 15 évesen valóban nincs oka a türelmetlenségreForrás: MTI/Kovács Tamás