"Ezt a háborúért kaptátok" - mutatta a legyőzött orosznak

RIO2016 judo cselgáncs grúz Grúzia
lasha shavdatuashvili
Vágólapra másolva!
Egy pillanatra beszüremkedett a nagypolitika az olimpia cselgáncsversenyébe. Egy grúz versenyző a győzelme után országa zászlaját mutogatta a legyőzött orosz ellenfélnek. Épp a grúz–orosz háború évfordulóján. 
Vágólapra másolva!

Pikáns jelenettel zárult a férfi cselgáncsozók 73 kilogrammos kategóriájának bronzmérkőzése még hétfőn. Már az összecsapás előtt sejteni lehetett, hogy paprikás lesz a hangulat, miután egy orosz és egy grúz versenyző csapott össze, ráadásul pont az orosz–grúz ötnapos háború kezdetének nyolcadik évfordulóján.

A grúz Lasha Shavdatuashvili ippongyőzelme után Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura


Végül a 2012-ben 66 kg-ban olimpiai aranyérmes grúz dzsúdós, Lasha Shavdatuashvili győzött egy ipponnal, az orosz Gyenyis Jarcev így lecsúszott a bronzéremről.

A grúz cselgáncsozó a győzelmet jelentő akció után jelezte, nem feledkezett meg arról, hogy nyolc éve Oroszország megtámadta a hazáját: miután földre vitte ellenfelét, felállt és

a grúz zászlót mutogatta neki a judogiján.

A Georgiatoday.ge angol nyelvű grúz portál szerint Shavdatuashvili Gori városából származik, melyet a háború alatt különösen hevesen bombáztak az oroszok.

Lasha Shavdatuashvili Forrás: georgiatoday.ge/