Kíméletlen lenne a doppingolókkal az atlétalegenda

2016.08.09. 22:14

A négyszeres olimpiai bajnok egykori atléta, Michael Johnson szerint nincs helyük az olimpián azoknak a sportolóknak, akik valaha doppingvétséget követtek el.

"Szeretném, ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem engedné azokat a sportolókat indulni a játékokon, akiket valaha eltiltottak vagy akár egyetlenegyszer is doppingvétségen értek" - mondta a 200 és 400 méteres síkfutás legendás alakja.

Több riói olimpikon is hangot adott nemtetszésének azzal kapcsolatban, hogy korábban doppinggyanúba keveredett sportolók szerepelnek a játékokon.

A férfiak 400 méteres gyorsúszásának riói bajnoka, az ausztrál Mack Horton "doppingos csalónak" nevezte az ezüstérmes kínai Szun Jangot utalva egy korábbi eltiltására. A 19-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps szerint pedig nem volt jó döntés a rovott múltú orosz sportolókat az olimpiára engedni.

"Hiszem, hogy a sportolóknak azt kell tenniük, amit helyesnek találnak. Néhányan úgy gondolták, nyilvánosságra kell hozniuk aggodalmukat, nincs más választásuk. Úgy vélik, olyanok ellen versenyeznek, akiknek korábban doppingproblémáik voltak, és erre rá kell világítaniuk. Erre minden joguk megvan" - kommentálta a sportolók nyílt véleménynyilvánítását Johnson.