Phelps megmondta, milyen időt úszna Csehék ellen

Kenderesi Tamás Rio2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9. Az amerikai Michel Phelps (b) gratulál Kenderesi Tamásnak a férfi 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 8-án. A magyar úszó megnyerte a futamot és bekerült a döntőbe. (MTI/AP/Lee Jin-man)
Vágólapra másolva!
Az Origo tudósítója épp Kenderesi Tamásra és Cseh Lászlóra várt az úszóelődöntők után, amikor váratlanul megjelent Michael Phelps.
Vágólapra másolva!

Az amerikai médiának nyilatkozó úszó, miután a második legjobb idővel bejutott a 200 pillangó szerda hajnali döntőjébe, azt mondta: „Jó lenne a döntőben 1:54 alatt teljesíteni. Jól úsztam az elődöntőben, de dolgozni kell még a fordulóimon. Sokkal jobban érzem magam most, mint ma reggel” – utalt a hétfői előfutamokra, ahol egyébként szintén a 19 éves Kenderesi Tamás mögött ért a célba.

Az általa említett idő azért érdekes, mert az előfutamát 1:53.96-tal megnyerő Kenderesi szerint ennél sokkal jobb idő kell nemhogy a győzelemhez, de még az éremhez is. „Az a baj, hogy ebből az időből még sokat le kellene dobnom egy éremhez, 1:53.0 vagy 1:52 vége kellene hozzá” – mondta a 19 éves magyar.

Kenderesi, Phelps és Szeto Daija alulnézetből Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Kraemer

Az Origo feltette a kérdést Phelpsnek, hogy

mit gondol a most berobbant magyar fiatalról, aki kétszer is legyőzte,

ám az amerikai úszó csak a honfitársaira figyelt, igaz, a tengerentúli újságírók nem bírtak magukkal. Volt, hogy egyszerre hárman próbáltak kérdezni a 19-szeres olimpiai bajnoktól.

Phelps így gratulált Kenderesinek Forrás: MTI/AP/Lee Jin-Man

A minap Phelps azt mondta: „Úgy gondolom, őszintén elmondhatom, hogy nem tudom, versenyeztem-e valaha tiszta mezőnyben.” Most ismét a doppingról kérdezték, amire így válaszolt: „Ilyen a sport, ilyennek kell lennie a sportnak, egyenlő esélyekkel kell indulniuk a versenyzőknek. A sportnak tisztának kell lennie, nagyon szomorú, hogy vannak, akik a doppingteszten pozitív tesztet produkálnak, ráadásul nem is egyszer, hanem kétszer is. Majd mégis megkapják a lehetőséget, hogy itt legyenek az olimpián. Ez nagyon szomorú, összetöri a szívemet. Jó lenne, ha tennének valamit ellene.”