Társoldalunk:

Megvédik Hosszú Katinkát a gyanúsítgatóktól

2016.08.09. 14:21

Nemcsak Hosszú Katinka úszásáról ír a második aranyérmével foglalkozó nemzetközi sajtó. Szexizmus, doppingvádak és az amerikai úszók alkonya.

A nemzetközi sajtó is kiemelten foglalkozik Hosszú Katinkával, aki 100 méter háton megnyerte második aranyérmét a riói olimpián.

A Daily Mail brit bulvárlap internetes kiadása a győzelem mellett megemlíti, hogy Katinka edzője és férje, Shane Tusup „megkérdőjelezhető módszerekkel” edzi versenyzőjét, és hogy a győzelem után „valósággal megőrült”.

Különleges stílus

A Reuters sajátos stílusúnak nevezi Hosszút, és a második arany mellett a versenyző szombati világrekordját méltatja, amellyel aranyat szerzett 400 méter vegyesen.

Az érdeklődés középpontjábanForrás: MTI/Kovács Tamás


A Slate olimpiával foglalkozó blogja ironikus hangvételű posztot közölt a Hosszú Katinkát doppingolással gyanúsítgató amerikaiakról. „Egy külföldi megdöntötte a világrekordot. Kezdődhet az alaptalan doppingvádaskodás” – ez a bejegyzés címe.

Érdekes szemszögből közelíti meg a témát a Guardian cikke, a női úszással foglalkozó médiát ekézve. Állítása szerint a sajtóorgánumok indokolatlanul sokat foglalkoznak a női sportolók jobbára férfi edzőivel, elvéve a reflektorfényt a versenyzőktől. (Ebbe a sorba illeszkedik Dan Hicks, az NBC kommentátorának megjegyzése, amiről mi is írtunk. Hicks azóta szánja-bánja, amit mondott.)

Az NBC közben távirati stílusban számol be Hosszú második aranyáról, majd hosszasan foglalkozik az amerikai Kathleen Bakerrel, aki csak 3 tizedmásodperccel maradt el a magyar versenyző mögött.

A Spiegel szintén tömören foglalkozik Hosszú Katinkával. A német portál cikkében inkább az amerikai úszók sikerkorszakának alkonya van a középpontban.