Ungvári: Bután otthagytam a karomat

2016.08.09. 00:19

A Londonban ezüstérmes Ungvári Miklóst éppen az erősségében, a földharcban lepték meg a vigaszági bronzmeccsen, így csak ötödik lett a riói olimpián.

"Hát ki az, aki így képzeli el?" - válaszolta Ungvári Miklós arra, hogy ötödik helyet képzelt-e el magának az olimpia előtt. Az ötödik hely számára cseppet sem dicsőség, éremért utazott Rióba, noha korábban csak azt mondta, szeretne jól szerepelni itt.

Már este viszketett az orrom meg a szemem, és úgy látszik, ez bosszúságot okozott, ez az elveszített harmadik hely mindenképpen az - folytatta Ungvári, akinek főleg a londoni ezüstérméhez képest csalódás a mostani szereplés. - Egyszerűen kicsit kihagytam fejben, és pont abban, a földharcban tudott meglepni, ami különben az erősségem. Nem is tudom, hogy hagyhattam ennyire bután ott a karomat." (Az esetről a videót itt lehet megnézni.)

A döntő akcióForrás: MTI/Kovács Tamás

"Köszönöm az edzőimnek, Hatos Lászlónak és Bíró Tamásnak ezt a hosszú felkészítést. Nagyon sokat súrlódtam velük az elmúlt hónapokban, ezúton is elnézést kérek tőlük" - jegyezte meg.

Az Origo kérdésére, hogy mi okozta a súrlódást, kifejtette: "Ő edzéspárti volt többször, amikor én már úgy éreztem, kicsit fáradt vagyok már. Úgy éreztem, fáradtan érkeztem az olimpiára, bár talán elegendő volt az a néhány nap, hogy kipihenjem magam. Ez volt a negyedik olimpiám, nagyon sokat jelentett Kovács Antalék támogatása, és az ötödik helyem nem csak nekem, nekik is csalódás."

Lehet, hogy az utolsó olimpiája voltForrás: MTI/Kovács Tamás

Ungvári az olimpia előtt azt mondta, ha a tudása 83 százalékát hozza, az már elég lehet. "Annyit még talán nem is hoztam ki magamból, de mentálisan és fizikálisan is jó állapotban voltam, sikerült felszívni magam, jól sikerült a formaidőzítés. Mindennek ellenére lehettem volna kicsit élesebb, a technikákkal kicsit óvatos voltam, de ez nem csak rám jellemző, az egész olimpián látható volt, hogy olyan emberek tilitoliztak, meg estek ki, akiktől érmeket vártak."

"Lehetett volna bennem több ma, de nem tudom, mit kellett volna másképp csinálni" - összegzett szomorkásan a 35 éves versenyző.