Ungvári: Bután otthagytam a karomat

Ungvári Miklós; van Tichelt, Dirk, Rio 2016, olimpia, cselgáncs
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 8. Ungvári Miklós (j) küzd a belga Dirk van Tichelt ellen a férfi cselgáncsozók 73 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén, a riói nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 8-án. Ungvári Miklós kikapott, így az ötödik helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Londonban ezüstérmes Ungvári Miklóst éppen az erősségében, a földharcban lepték meg a vigaszági bronzmeccsen, így csak ötödik lett a riói olimpián.
Vágólapra másolva!

"Hát ki az, aki így képzeli el?" - válaszolta Ungvári Miklós arra, hogy ötödik helyet képzelt-e el magának az olimpia előtt. Az ötödik hely számára cseppet sem dicsőség, éremért utazott Rióba, noha korábban csak azt mondta, szeretne jól szerepelni itt.

ez az elveszített harmadik hely mindenképpen az - folytatta Ungvári, akinek főleg a londoni ezüstérméhez képest csalódás a mostani szereplés. - Egyszerűen kicsit kihagytam fejben, és pont abban, a földharcban tudott meglepni, ami különben az erősségem. Nem is tudom, hogy hagyhattam ennyire bután ott a karomat." (Az esetről a videót itt lehet megnézni.)

A döntő akció Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Köszönöm az edzőimnek, Hatos Lászlónak és Bíró Tamásnak ezt a hosszú felkészítést. Nagyon sokat súrlódtam velük az elmúlt hónapokban, ezúton is elnézést kérek tőlük" - jegyezte meg.

Az Origo kérdésére, hogy mi okozta a súrlódást, kifejtette: "Ő edzéspárti volt többször, amikor én már úgy éreztem, kicsit fáradt vagyok már.

Úgy éreztem, fáradtan érkeztem az olimpiára, bár talán elegendő volt az a néhány nap, hogy kipihenjem magam.

Ez volt a negyedik olimpiám, nagyon sokat jelentett Kovács Antalék támogatása, és az ötödik helyem nem csak nekem, nekik is csalódás."

Lehet, hogy az utolsó olimpiája volt Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ungvári az olimpia előtt azt mondta, ha a tudása 83 százalékát hozza, az már elég lehet. "Annyit még talán nem is hoztam ki magamból, de mentálisan és fizikálisan is jó állapotban voltam, sikerült felszívni magam, jól sikerült a formaidőzítés. Mindennek ellenére lehettem volna kicsit élesebb, a technikákkal kicsit óvatos voltam, de ez nem csak rám jellemző,

az egész olimpián látható volt, hogy olyan emberek tilitoliztak, meg estek ki, akiktől érmeket vártak."

"Lehetett volna bennem több ma, de nem tudom, mit kellett volna másképp csinálni" - összegzett szomorkásan a 35 éves versenyző.