Szerbia is kíváncsi a magyar sikerek titkára

olimpia, rio 2016, magyar sikerek
olimpia, rio 2016, magyar sikerek
Vágólapra másolva!
Az, hogy az Egyesült Államok és Kína az olimpia éremtáblázat élén áll, abszolút papírformának számít, de vajon hogyan fordulhat elő, hogy Magyarország négy nap alatt hat érmet gyűjtött be? Ez a kérdés foglalkoztatja a szerb sajtót.
Vágólapra másolva!

A magyar olimpiai csapat négy nap alatt hat érmet – négy arany, egy-egy ezüst és bronz – gyűjtött be a riói nyári olimpián, így a keddi játéknap után az éremtáblázat harmadik helyén állt.

A szerb Mondo.rs hírportál azt írta, érthető, hogy az Egyesült Államok és Kína áll az élen, viszont már a címben felteszi a kérdést: Mi a magyarok sikeres szereplésének a titka?

Forrás: Mondo.rs

A Mondo újságírója hozzátette, ha Hosszú Katinka ország lenne, akkor a három aranyérmével az összesített éremtáblázat kilencedik helyét foglalná el.

„Magyarország a hősnőjének köszönhetően a harmadik helyen áll az éremtáblázaton, de még csak most következnek azok a versenyszámok, amelyekben az északi szomszédunk dominál – a vívás, az evezés, a kajak-kenu, a birkózás, az atlétika, a vízilabda, a súlyemelés” – olvasható a honlapon.

Hosszú Katinka három aranynál jár Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ez még akkor is hízelgő ránk nézve, ha a szerb portál néhány sportággal kapcsolatban téved, hiszen evezésben és súlyemelésben nem igazán lesznek érmes esélyeink.

A VajdaságMa délvidéki hírportál szerint nem véletlen az irigykedés, a szerb olimpiai csapat ugyanis a várakozásokkal ellentétben eddig gyengén szerepelt: az éremesélyes sportlövők nem tudtak dobogóra állni, a világelső teniszező Novak Djokovic egyesben és párosban is búcsúzott, a világ- és Európa-bajnok férfi pólósok az első két mérkőzésükből egyet sem tudtak megnyerni, míg a vb-harmadik Milos Vasic, Nenad Bedjik evezőspáros csak a B döntőbe jutott be.