Újabb idegborzoló döntetlent játszott a Benedek-csapat

2016.08.10. 17:36

Három meccs, három döntetlen, megint elrontottuk a harmadik negyedet, és megint az utolsó másodpercekben kaptunk gólt, a vége 8-8 Görögország ellen. Nem nyertünk még meccset, de idén már volt egy torna, amit ilyen kezdéssel nyert meg egy válogatott.

Férfi vízilabdatorna, 3. forduló:
A csoport:
Magyarország-Görögország 8-8 (2-1, 1-1, 2-4, 3-2)
Maria Lenk Uszoda, 300 néző, v.: Peris (horvát), Koganov (azeri)
Magyarország: Nagy - Vámos, Erdélyi, Szivós, Varga Dé., Varga Dá., Kis G. - cserék: Zalánki, Manhercz, Hosnyánszky, Decker Á., Hárai
Görögország: Flegkasz - Milonakisz, Fontullisz, Afrudakisz, Delakasz, Murikisz, Vlahopulosz - cserék: Dervizisz, Geniduniasz, Pontikeasz, Kolomvosz, Gunasz
gólszerzők: Hárai 3, Zalánki, Erdélyi, Hosnyánszky, Varga Dá., Vámos 1-1, illetve Vlahopulosz 3, Gunasz, Geniduniasz 2-2, Murikisz 1
emberelőnyök: 12/9

 

A férfi vízilabda-válogatott a Szerbia (13-13) és az Ausztrália (9-9) elleni döntetlenek után valamelyest győzelmi kényszerben volt. Nem volt életbevágó, hogy megnyerjük a szerbekkel ugyancsak ikszelő (9-9), Japánt pedig egyetlen góllal legyőző (8-7) szívós görögöket, de jót tett volna az önbizalmunknak, és a csoportelsőség szempontjából sem lett volna éppen hátrány. Ehhez képest újabb döntetlen, méghozzá meglehetősen peches döntetlen született a Maria Lenk uszodában. 

Nagy küzdelem végén született meg a döntetlen. Galériáért kattintson a képre!Forrás: MTI/Illyés Tibor

A görögök szerezték meg a vezetést, de az első negyed végére fordítottunk, Zalánki Gergő és Hárai Balázs volt eredményes. Jól védekeztünk hátul, elől viszont több lehetőséget is elpuskáztunk, és ez csak rosszabb lett a második negyedben, ami 1-1-re végződött – azaz továbbra is vezettünk, de az egy gólos előny nagyon soványnak bizonyult.

Átkozott harmadik negyed

Főleg azért, mert, ahogy a szerbek ellen, úgy ezúttal is átaludtuk a harmadik negyedet. Zsinórban három gólt kaptunk, a görögök előnyből, akcióból és ötméteresből is eredményesek voltak a negyedben. Végül két centerünk, Hárai és Kis Gábor hozta vissza a csapatot meccsbe, aki nem csak a kiállításokat szállították szorgalmasan, de gólokat is tudtak lőni, így 6-5-ös görög vezetéssel fordultak a csapatok a hajrára.

Varga Dénes és Varga Dániel közös erővel védekezés közben. Galériáért kattintson a képre!Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az utolsó negyed Varga Dániel góljával kezdődött, aki először volt eredményes a tornán – pedig az góljaira nagyon számítanánk. Ahogy Nagy Viktor védéseire is, aki hozta is a kötelezőket, a védések mellett, pedig volt több jó labdaszerzése is, igaz, hogy a meccs legpechesebb gólját is ő könyvelhette el, a kapufáról a vállára, onnan pedig a hálónkba pattant a labda. De előtte még Hárai lőtt egy újabb gólt, amivel újra mi vezettünk. Ahogy Vámos Márton előnyből szerzett góljával is másfél perccel a lefújás előtt.

Az utolsó fél percben pedig jöhettek a görögök, és 5 másodperccel a vége előtt Vlahopulosz meglőtte élete legnagyobb gólját, így lett a vége 8-8, ami azt jelenti, hogy továbbra is nyeretlen – igaz, hogy veretlen is – a magyar válogatott. Hiába védekezünk jól, ha támadásban kicsit kevés az ötlet és a bátorság. Persze még nincs veszve semmi, hiszen az olimpia igazából a negyeddöntőkkel kezdődik, de azért nem lenne mindegy, hogy ott kivel találkozunk.

Hárai Balázs három góljával a mieink legjobbja volt. Galériáért kattintson a képre!Forrás: MTI/Illyés Tibor

Merítsünk hitet és erőt a portugál válogatott foci-Eb-n mutatott produkciójából, hiszen Cristiano Ronaldóék ugyancsak három döntetlennel indítottak, végül azonban ők emelhették magasba a győztesnek járó trófeát.