Társoldalunk:

Hosszú Katinka: Amit lehetett, elrontottam 200-on

2016.08.10. 05:21

Hosszú Katinka harmadik olimpiai bajnoki címével az éremtáblázat harmadik helyére segítette a magyar csapatot a riói játékokon. Pedig állítása szerint mindent elrontott 200 vegyesen, mégis rajt-cél győzelmet aratott. 

"Ez volt a cél, hogy úgy tudjak úszni, mint egy átlagos versenyen. Még nem fogom fel, hogy mit értem el. Valaki a csapatból viccelt is, hogy azt tudom, hogy nem vidék-bajnokságon vagyunk?" - mondta Hosszú Katinka a dobogóról lelépve. 

A harmadik aranyérmét szerző magyar klasszis távolról sem volt elégedett a teljesítményével. "Amit lehetett, elrontottam a 200 vegyesen, a fordulók, a rajt, semmi nem volt tökéletes. A 100 háton minden összejött, itt szinte semmi, mégis nyertem. Nagy szerencse, és persze sok munka, hogy így is sikerült nyerni, mert nem a legjobbamat úsztam a döntőben."

Hosszú verhetetlen RióbanForrás: AFP/Odd Andersen

Hosszú egyéniben még egy számban indul, a 100 hát bajnoki címe után a hosszabb távon is esélyesnek számít. "A 200 hát még hátra van, az azért lesz jó, mert akkor már csak arra kell koncentrálni. Három úszás, azt hiszem, ott már nagyon felszabadultan tudok majd versenyezni"