Hosszú Phelpset is elhomályosíthatja

Rio 2016 - Úszás - Hosszú Katinka olimpiai bajnok 200 méter vegyesen
Hosszú Katinka olimpiai bajnok 200 méter vegyesen
Vágólapra másolva!
Gyanúsítgatás ezúttal nincs, csak dicsérő szavak: Hosszú Katinkát már a legnagyobb úszókhoz méricskélik a külföldi lapok. Ha megnyeri a 200 hátat, beállíthatja Kristin Otto rekordját.
Vágólapra másolva!

Miközben történelmet írnak, ezen az olimpián Katie Ledeckyt és Michael Phelpset is elhomályosíthatja Hosszú Katinka – írja a New York Times amerikai napilap internetes kiadása a riói olimpia keddi eseményeiről szóló tudósításában.

Az bizony három. De lehet még négy is Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ledecky és Phelps egyaránt amerikai. Ledecky a világ legjobb női gyorsúszója, már két aranyat nyert Rióban, Phelps pedig háromnál jár, de abból egyet váltóban szerzett. (Összességében 21 olimpiai aranyérme van, ami bizonyára örök rekord marad.)

Rio eddigi legeredményesebb versenyzője tehát Hosszú Katinka.

A New York Times meg is jegyzi, hogy az egy olimpián nyert három egyéni aranyérmével olyan úszókhoz nőtt föl, mint Shane Gould, Janet Evans, Kornelia Ender és Inge de Bruijn (és Egerszegi Krisztina – tehetjük hozzá).

Már csak Otto van előtte

Ha pedig Hosszú a 100 után 200 háton is győz, akkor beéri Kristin Ottót, aki négy egyéni számban lett első az 1988-as szöuli játékokon – ezt már a Reuters hírügynökség írja a saját oldalán, hozzátéve, hogy ilyen Hosszú-féle triplázásra legutóbbi 2000-ben volt képes valaki a nőknél, jelesül a már említett Inge de Bruijn.

A szerdán 200 vegyesen megnyert "olimpiai bajnoki cím és az olimpiai rekord

ha valakinek lett volna bármi kétsége efelől a riói játékok kezdete előtt" – állapítja meg beszámolójában a Swimswam.com úszóportál.

A szerző dicséri a magyar úszó azon döntését, hogy a szerdai előfutamok során visszalépett a 200 pillangótól, mondván, az esti döntőn látottak alapján "jó döntés volt" rápihenni a kimerítő vegyesre.