Társoldalunk:

Remek döntés volt a Vasas részéről Hosszú Katinka szerződtetése

2016.08.11. 08:42

Markovits László, a Vasas elnöke nem gondolta volna, hogy az angyalföldi klub ilyen, szinte már történelmi sikereket ér el Rióban. A sportvezető amondó, megérti a klubtól az olimpia után távozó Hosszú Katinka döntését.

„Az biztos, hogy olyan még soha nem volt, hogy a nyitónapon rögtön két Vasas-sportoló is aranyat szerzett. Egyébként déjà vu érzésem volt, hiszen négy éve Londonban Szilágyi Áron vasasos vívóként szerezte meg a magyar csapat első olimpiai aranyát. Ki gondolta volna, hogy ezt még túl lehet szárnyalni...” – idézi a klub honlapja Markovits László Magyar Hírlapnak adott interjúját, ami még azelőtt született, hogy Szilágyi Áron tovább növelte volna a klub aranyérmeinek számát. 

A klubelnök a kézzelfogható sikerek mellett annak is örülhet, hogy az olimpiai eredmények fényében a szakszövetségek által osztott műhelytámogatásokból bőségesen jut majd a Vasasnak, de most még nem ezzel foglalkoznak, a legfontosabb, hogy „minden sportoló hiányérzet nélkül azt érezze, kihozta magából a maximumot”.

A Vasasnak immár három aranyérmet (200 és 400 méter vegyesen, valamint 100 háton) szerző Hosszú Katinka szeptember 1-től már saját klubjában, az Iron Aquatics nevű egyesületben fog versenyezni. Döntését még az olimpia előtt bejelentette, Markovits László pedig teljes mértékben megérti, hogy a versenyző így döntött.

„Ez egy lezárt ügy mindkét fél részéről. Lehet, hogy kicsit furcsán hangzik az én számból, de reálisan nézve teljesen meg tudom érteni, hogy az ő esetükben ilyen sikerek után felmerült a saját egyesület alapítása és az IronLady márkanév továbbépítése. A mostani olimpiai szereplése is bebizonyította, hogy remek döntés volt szerződtetni őt a számára csalódást jelentő londoni eredmények után. Hasonló sikereket kívánok nekik a folytatásban is!”

Íme egy joggal elégedett klubelnökForrás: MTI/Kollányi Péter

A Vasas elnöke mindenkit megnyugtatott: a Rióból hazatérő bajnokoknak az őket megillető ünneplésben lesz részük, és a jutalmazásról sem fog elfeledkezni a klub.

„Természetesen a Vasas-család méltó módon szeretné fogadni a Rióban sikereket elérő sportolóit, négy éve így volt ez Szilágyi Áron hazaérkezésekor is. Fontos számunkra, hogy a nálunk sportoló fiatalok is részesei legyenek ennek az ünneplésnek. A jutalmakat illetően mindenkivel külön-külön, az egyéni szerződése alapján járunk el.”