Megsértődött az etióp bálna, aki az apja miatt van ott Rióban

Robel Habte Swimming Sport 2016 Summer Olympics - Rio de Janeiro The Olympic Games Summer Olympic Games on Day 4 of the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium on August 9, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil.
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 09: Robel Kiros Habte of Ethiopia competes in the Men's 100m Freestyle heat on Day 4 of the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium on August 9, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Al Bello/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Túlsúlyos és borzasztó lassan úszik, mégis ott van az olimpián, mert a hazája úszószövetségének az elnöke az apja. Nem érti, miért bántják.
Vágólapra másolva!

Nem kímélik az interneten Robel Kiros Habte etióp úszót, aki a 100 méteres gyorsúszás előfutamában iszonyúan kilógott hátrafelé a mezőnyből. Egész pontosan 17 másodperccel maradt el a legjobb idővel döntőbe jutó amerikai Nathan Adrientől, de még az utolsó előtti nepáli Sirish Gurung is közel 8 másodpercet vert rá.

Véletlenül az elnök fiacskája

A rossz eredmény mellett Habte nem éppen olimpikon-testalkata (174 cm, 81 kg) miatt került a támadások kereszttüzébe. Aztán hamarosan kiderült, hogy

Robel apja nem más, mint az etióp úszószövetség elnöke.

Már az ugrás se volt az igazi Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Al Bello


Az internet népe már el is keresztelte. Az új beceneve Rob, a Bálna. Ez persze rímel az egyenlítői-guineai Eric Moussambani gúnynevére (Eric, az Angolna), aki a 2000-es olimpián úszott katasztrofálisan. Ő volt az, aki annyira rosszul úszott, hogy Knézy Jenő azt hitte, fuldoklik. Ericből nem lett mém, rajta is nevettek az emberek, de inkább szimpátiával fordultak felé, mert nem az apja nyomta be az olimpiára.

Robel legalább Ericnél gyorsabban úszott, de ezzel csak annyira ment, hogy megkapta a világ második leglassabb úszója becenevet is.

Sokan savazzák

Darren Rovell, az ESPN amerikai sportközgazdásza arra hívta fel a figyelmet, hogy Robel annyira lemaradt a verseny egyik szakaszában, hogy kikerült a tévé képernyőjéből:

Jack McGuire humorista a teljes verseny videófelvételét megosztva kerek perec lekövérezte Habtét:

A termetes versenyzőt és az úszószövetségi elnököt összekötő rokoni szálat az elsők között az etióp Am Sirak osztotta meg:


Habte igyekszik távol tartani magát a közösségi médiától, mondta el a Mail Online-nak. Az interjúból kiderül, hogy az úszó az után hízott el, hogy

megsérült egy autóbalesetben.

„Mocskos szájjal beszélnek rólam, azt mondják, hogy egy dagadt bálna vagyok. Én sosem mondanék ilyet senkire” – mondta az úszó, vagyis a jelek szerint nem érti, hogy valójában nem a testalkatával van a gond.

Olimpián egyébként már nem, de a világbajnokságokon továbbra is indulni akar.