Hogy tud aludni a kanadai bíró ezek után?

női vízilabda válogatott
Belgrád, 2016. január 21. Bíró Attila szövetségi kapitány (b) a magyar játékosokkal a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság női tornájának elődöntőjében játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen 2016. január 21-én. Magyarország – Olaszország 10-5. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Egygólos vereséget szenvedett a női pólóválogatott a második meccsén az olimpián. Az Origónak nyilatkozó három játékos egyaránt panaszkodott a játékvezetésre, Bíró Attila szövetségi kapitány viszont nem foglalkozott ezzel.
Vágólapra másolva!

"Alkalmazkodni kellett az újfajta játékvezetéshez, amelynél szinte minden kiállítás – fogalmazott Antal Dóra a 11-10-es vereség után. – A bekkjeink elfogytak, elöl pedig nem tudtunk élni a helyzeteinkkel, mindig hiányzott egy-két centi."

A csapat rosszul kezdett, majd fordított, vezetett 6-4-re is, ám akkor a spanyolok produkáltak egy 6-1-es sorozatot, amivel lényegében el is döntötték a meccset. "A harmadik negyedben volt egy blackout – mondta Bujka. – Az utóbbi négy hónapban minden tétmeccsen van egy ilyen kihagyásunk, amikor 3-4 góllal elhúz az ellenfél, és ezekből nehéz visszajönnünk."

Antal Dóra kielemezné külön az 1-6-os "képzavart", ami után a negyedik negyedben

Bíró nem látta tragikusnak az 1-6-ot

Bíró kapitány ugyanakkor nem látja tragikusnak az 1-6-os szakaszt: "Nincs probléma a harmadik negyeddel, tegnapelőtt akkor nyertük meg a meccset. Így alakult, kevesebb jó egyéni teljesítmény volt, egyszer-kétszer elcsúszott a védekezés, ezt ki kell javítani."

Bíró Attila szövetségi kapitány Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezzel együtt lehetett volna döntetlen a vége, de az utolsó támadásnál felső lécet találtunk. A végén a kapufa "bosszantó" volt Antal Dóra szerint, míg Bujka amondó, ha "lett volna rendes előnyünk, akkor a végén már nem kellett volna kapkodni".

Bíró Attila dicsérte az ötgólos Bujka Barbara teljesítményét, ő maga viszont nem volt ettől boldog, mert "nem egyéni sportág, csapatként kell megoldani a dolgokat, és én is csak azért tudok jól játszani, mert a csapattársaim támogatnak".

Megkapta a magáét a kanadai bíró

Antal, Gangl és Bujka egyformán bírálta a játékvezetőket, ahogy az utóbbi fogalmazott, a "kanadai csajnak valami gondja van a magyarokkal. Nem akarok a bírókra panaszkodni, de az, hogy

arra, hogy a védő és én is a víz alatt vagyunk, de neki kilóg a feje, és lovagol rajtam, hát az... De ő így érezte, ha boldogan le tud feküdni és tükörbe nézni, akkor hajrá."

Keszthelyi Rita két gólt lőtt Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Nem mondanám, hogy a játékvezetésen múlt – mondta ugyanakkor Bíró. – Váratlanul ért, hogy nyolc kontrát kaptunk támadásban, ami egy negyednyi játék, amikor nem tudtunk támadni, és ez bizony sok. De ha a helyzeteinket belőjük, akkor nem lett volna ezzel semmi probléma. Kicsit gyengén játszottunk ahhoz, hogy az élmezőnyhöz tartozó spanyolokat meg tudjuk verni."

Még szerencse, hogy nem lehet kiesni a csoportból, ugyanis a nőknél minden csapat megy tovább az elődöntőbe. A kapitány szerint félig építkezés is ez a szakasz, de Antal Dóra picit másképp látja: "Részben építkezés, de hát egy olimpián vagyunk, ne most kezdjen el a csapat építkezni."