Egy sportoló helyett a kenyai futóedző adott vizeletmintát

Kenya, atlétika, zászló
Kenya's Ezekiel Kemboi (L) celebrates his victory with a countryfellow after the men's 3000m steeplechase final of the 2009 IAAF Athletics World Championships on August 18, 2009 in Berlin. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Hazaküldték a riói olimpiáról John Anzrah atlétaedzőt, miután sportolónak adva ki magát vizeletmintát adott egy doppingellenőrzésen.
Vágólapra másolva!

"A sprinterek edzőjét, John Anzrahot hazaküldtük. Sportolónak adta ki magát, vizeletmintát adott, és még alá is írta a szükséges dokumentumokat. Az ilyesfajta viselkedést nem tudjuk tolerálni" - mondta Kip Keino, a Kenyai Olimpiai Bizottság elnöke csütörtökön.

A Sky Sports úgy tudja, hogy az edző (aki a nyolcvanas években olimpián és vébén is indult kenyai színekben) egy meg nem nevezett sportoló akkreditációjával érkezett a vizsgálatra, de az ellenőrök kiszúrták, hogy azon nem az ő fotója látható.

Újabb kenyai atlétabotrány Forrás: AFP/Olivier Morin

Anzrah már a második kenyai atlétaedző, akit doppingbotrány miatt hazaküldtek Rióból. Michael Rotichnak, a válogatott vezetőjének azért kellett visszatérnie Kenyába, mert az ARD német televíziós csatorna beszámolt róla, hogy pénzért cserébe értesítette országa sportolóit a küszöbön álló doppingvizsgálatokról.