Társoldalunk:

Testvérpár lehet a kőkorszaki dopping áldozata

2016.08.11. 01:53

Nem csupán az Európa-bajnok lengyel súlyemelő, Tomasz Zielinski, de állítólag olimpiai, világ- és Európa-bajnok bátyja, Adrian is megbukott a doppingvizsgálaton, állítja a Sport.pl lengyel portál.

Az anabolikus szteroidok közé tartozó nandrolonnal bukott le az Európa-bajnok lengyel súlyemelő, Tomasz Zielinski, akinek két évvel idősebb bátyja, Adrian is megbukott a vizsgálatokon, állítja egy lengyel portál.

A Sport.pl úgy tudja, hogy a lengyel bajnokságon, július elsején vett minták elemzése során bukkantak tiltott szerre a szervezetéven, de a doppingcsoport vezetője, Jerzy Smorawinski csak pénteken nyilatkozna a történtekről bővebben, addigra lesz meg a Rómában elvégzett B próba eredménye.

Adrian Zielinski olimpiai bajnok volt négy éve LondonbanForrás: AFP/Yuri Cortez

„Hülyének nézek ki? Olyannak, aki egy 18 hónapos kiürülési idővel bíró szert szed be az olimpia előtt? Teljesen logikátlan" – mondta Adrian.

A doppingügyek miatt szerdán lemondott a Lengyel Súlyemelő Szövetség elnöke, Szymon Kolecki, aki elárulta azt is, hogy egy másik lengyel súlyemelő doppingvétségéről is tudomása van: Krzysztof Szramiak növekedési hormon használatával bukott le. Utóbbi sportoló nem szerepelt a riói lengyel csapatban.

Tomasz ZielinskiForrás: AFP/Yuri Cortez

A portál azt írta, a lengyel szövetség a kizárását kockáztatja, egy éven belüli három pozitív eset ugyanis szankciókat von már maguk után.