Társoldalunk:

Marta a pólósaink szemét a bezöldült víz

2016.08.12. 17:25

Az önbizalmat rendbe rakta magyar a férfivízilabda-válogatott japánok elleni meccse, 10 gólos különbséggel lett meg az első győzelem a riói olimpián. Benedek Tibor kapitány és a játékosok az utolsó körben gyilkos csatára számítanak a brazilok ellen. Decker Ádám arra panaszkodott, hogy a bezöldült vizet olyan szerrel kezelték, ami marta a szemüket.

„Az volt ennek a meccsnek a célja, hogy komolyan vegyük, és ez sikerült. Korábban az ausztrálok és a görögök is nehezen nyertek a japánok ellen, ők nem lőtték be a helyzeteiket, mi viszont igen, és taktikailag annyival könnyebb helyzetben voltunk, hogy az első három meccshez képest a japánok nem változtattak a stratégiájukon, így fel tudtunk készülni belőlük” – mondta a magyar vízilabda-válogatott negyedik mérkőzése után Benedek Tibor szövetségi kapitány.

Agresszióval kompenzálják a tudásbeli különbséget

A következő körben a brazilokkal játszunk, akik már legyőzték Ausztráliát és Szerbiát is, ráadásul a közönség eszeveszett támogatására is számíthatnak, a partról pedig a négyszeres olimpiai bajnok Ratko Rudic irányít majd.

Hiába vagyunk jobbak papíron, gyilkos meccsre számítok a brazilok ellen. Az agresszió, amit ők beletesznek, kompenzálja a különbséget, amely a játékosok képességei alapján a javunkra szól” – tekintett előre az utolsó csoportmeccsre a kapitány.

Átestek a sikertelenségen

Kis Gábor lett a meccs legeredményesebb játékosa, a center szinte azt csinált a japánokkal, amit akart, öt gólnál állt meg. Azt mondta, az volt a csapat célja, hogy a japánok ellen kiadják a maximumot magukból, és ez sikerült is nekik.

Kis Gábor gyönyörű gólt csavart a japánoknakForrás: MTI/Illyés Tibor


„Függetlenül minden más eredménytől, rendkívül kemény meccs lesz a brazilok elleni, ahol mindenképpen győznünk kell. Nagyon fontos, mert ha tovább is jutunk, egy brazilok elleni vereséggel nekimenni a negyeddöntőnek nem lenne méltó a magyar válogatotthoz. Viszont tény, hogyitt az olimpián teljesen megváltoznak az erőviszonyok, olyan dolgokat tudnak kihozni magukból az esélytelenebb csapatok, amit még soha, az esélyeseken pedig hatalmas teher van. Ezek kicsit megbolygatják az eredményeket. Szerintem mi most kicsit átestünk ezen a sikertelenségen, és bízom benne, hogy a következő akadályt is vesszük majd” – idézte az MTI a Pekingben olimpiai bajnoki címet nyerő Kist.

Jöhet az a játék, ami sikerre vezet

Tőle csak egy góllal maradt el Manhercz Krisztián, az első negyedben pár perc alatt lőtt hármat, majd később hozzátett egy negyediket is. „Már az első félidőben eldöntöttük a meccset, kellett már egy olyan találkozó, ahol végig dominálunk. Mindent, amit elterveztünk, meg tudtuk valósítani, és egy pillanatra sem engedtünk ki. Fontos volt, hogy érezzük, hogy az ellenfélnek esélye sincsen, és egy olyan felszabadult játékot produkáljunk, ami a magyar vízilabdára jellemző. Jókor jött nekünk a három döntetlen, úgy érzem, most kezdjük el azt a játékot játszani, ami sikerre vezethet” – mondta a válogatott legfiatalabb tagja, az 1997-es születésű Manhercz.

Manhercz még csak 19 éves, de nagyot játszottForrás: MTI/Illyés Tibor


Decker Ádám is elégedett lehetett, mert két gólt szerzett, de a meccs után az M4-nek arról panaszkodott, hogy a bezöldült víz miatt a szervezők beleöntöttek valamilyen vegyszert a vízbe, ami marja a szemüket.„Ettől piros a szemünk” – mondta az idősebbik Decker fivér.

Az amerikai csapat kapitánya, Tony Azevedo szerdán ugyanezt mondta a Washington Post tudósítása szerint. „A negyedik negyedben már alig tudtam kinyitni a szememet. Itt vagyunk az olimpián, és annyi klórt tesznek a vízbe, hogy az ember nem lát” – háborgott Azevedo.