Társoldalunk:

Elmaradt egy edzés a bezöldült víz miatt

2016.08.12. 19:27

Nem akarják bolygatni a műugró medence elzöldült vizét Rióban, ezért a versenyzők szárazon edzettek pénteken. A víz már nemcsak zöld, hanem büdös is.

Elmaradt a műugrók reggeli edzése a riói Maria Lenk Vízes Központban – tudatta egy közlemény a riói olimpiai parkban.

„A FINA tud erről, és támogatja a döntésünket. Az ok, hogy a vizet nem szabad bolygatni, hogy minél előbb visszatérjen az eredeti színe. A sportolók száraz edzéssel pótolták a kimaradó medencés edzést” – írták a szervezők.

Mint korábban beszámoltunk róla, a riói műugró medence vize pár napja váratlanul elzöldült. Egy ideig senki sem tudta megmondani, mi a jelenség oka, aztán kiderítették, hogy elromlott a vízforgató berendezés.

Ez kicsit zöld, az nagyonForrás: Sputnik/Alexey Kudenko

Közben a vízilabdázók által használt medence vize is kezdett elszíneződni, mire valószínűleg nyakló nélkül klórozni kezdték, mert a magyar és az amerikai csapatból is volt, aki arra panaszkodott, hogy marta a szemét.

Már szaglik is

A műugró medence vizét a jelek szerint meg sem próbálták ilyen egyszerű módszerrel rendbe hozni. Viszont az M4-en azt mondták, hogy a víz már nemcsak zöld, hanem büdös is.

Két német műugró, Patrick Hausding és Sascha Klein egy Facebookon posztolt szelfivel épp erre igyekezett felhívni a figyelmet: