Mintha magukban beszélnének az ír evezősök

Gary O'Donovan, Paul O'Donovan, evezés, Rio 2016, olimpia
Ireland's Gary O'donovan (R) and Ireland's Paul O'donovan celebrate after the LWT Men's Double Sculls final rowing competition at the Lagoa stadium during the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 12, 2016. / AFP PHOTO / Jeff PACHOUD
Vágólapra másolva!
Úgy érzi, magában beszél Paul O'Donovan, Írország első olimpiai érmes evezőse, mert testvérével, Garyvel tölti szinte az összes idejét. A riói játékok pénteki döntője után arra vágyik, hogy most már mással is beszélgethessen.
Vágólapra másolva!

"Olyanok vagyunk, mintha ugyanaz az ember lennénk, annyira sok időt töltöttünk együtt az elmúlt években. A tudat, hogy másokkal is fogok tudni beszélgetni mostantól, felvillanyoz. Tulajdonképpen nem is tudunk egymással beszélgetni, mert az olyan, mintha magunkban beszélnénk" - mesélt a 22 éves Paul a finálé után kettejük viszonyáról.

A könnyűsúlyú kétpárevezős egység a pénteki döntőben másodikként ért célba a francia Pierre Houin és Jeremie Azou mögött, így megszerezte országa első riói érmét.

Gary és Paul O'Donovan Forrás: AFP/Jeff Pachoud

A fivéreket először édesapjuk ültette egy hajóba 2001-ben, szorosra kötve kettejük életét az olimpiai győzelem reményében.

A 23 éves báty, Gary bevallotta, hogy céljuk az aranyérem volt, ugyanakkor a verseny utáni sajtótájékoztatón jó hangulatban nyilatkozott.

A győztes öröme Forrás: AFP/Damien Meyer

"Mindig azt mondjuk, az evezés épp elég nehéz. Ha nem élvezed, még nehezebb lesz, szóval megpróbáljuk minél könnyebbé tenni" - mondta.

A francia és az ír páros mögött a norvég Kristoffer Brun és Are Strandli végzett a harmadik helyen.