Lochte: Biztosan ott lesz Phelps a következő olimpián

Horizontal
Ryan Lochte életetét tönkretette a riói botrány
Vágólapra másolva!
Michael Phelps honfitársa és egykori legnagyobb riválisa, Ryan Lochte szerint vele együtt az úszólegenda is ott lesz a következő, 2020-as olimpián is, dacára annak, hogy korábban kijelentette, Rio után végleg visszavonul.
Vágólapra másolva!

Lochte 36, Phelps 35 éves lesz 2020-ban, a tokiói olimpia idején. A hétszeres olimpiai bajnok amerikai kijelentette, ott akar lenni Japánban, és arra számít, hogy Phelps is visszatér egy utolsó nagy összecsapásra. Lochte csütörtökön fejezte be Rióban, 12 olimpiai éremnél tart, újságírói kérdésre viszont kategorikusan cáfolta a visszavonulásáráról szóló híreket. Azt viszont elmondta, ráfér a pihenés.

"Még nem végeztem, van motivációm folytatni.

Ha készen állok, ismét úszni fogok és elhivatottabb leszek, mint valaha, ezt megígérhetem" - mondta Lochte, majd természetesen rátért legnagyobb riválisára, jó barátjára Michael Phelpsre.

Phelps és Lochte Forrás: AFP/Martin Bureau

Már 2012-ben, amikor az akkor 18-szoros olimpiai bajnok bejelentette, hogy abbahagyja, Lochte volt az első, aki úgy gondolta, Phelps ott lesz Rióban. A jóslata olyannyira bejött, hogy az úszóklasszis már négy aranynál tart Brazíliában, amivel - döbbenetes - 22 aranynál jár.

"Ott lesz Tokióban is, biztos vagyok benne.

Imádja a versenyhelyzetet, imádja a kihívásokat, ez élteti.

Azért fog ismét versenyezni, mert imádja feszegetni a határait, főleg ennyi idősen."

Michael Phelps még két aranyat nyerhet Rióban, 22 aranyérmével messze minden idők legeredményesebb olimpikonja.