Parti elfeledtetné Rióban a nagy londoni bukást

Julien Absalon, hegyikerékpár, mountain bike
HADLEIGH, ENGLAND - JULY 31: Julien Absalon of France in action on his way to winning the LOCOG Mountain Bike Test Event for London 2012 at Hadleigh Farm on July 31, 2011 in Hadleigh, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Parti András szeretne a huszadiknál jobb helyen zárni a riói olimpia hegyikerékpáros versenyében.
Vágólapra másolva!

"Pekingben a 23. lettem, Londonban pedig egy nagyon látványos, sziklás helyen nagyot buktam, a fotók bejárták a világsajtót. Szerencsére nem lett komolyabb bajom, de egy rossz emlék maradt" - idézi a harmadik olimpiájára készülő, 33 éves versenyzőt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja. Parti kifejtette, jó erőben van, s a 20. hely környékére várja magát. "Ha egyessel kezdődne a helyezésem, egy álom valósulna meg."

Parti a hét elején tért vissza Magyarországra egy magaslati edzőtáborból, s úgy gondolja, jól sikerült a felkészülése.

"Van a végén egy emelkedős rész, ami feküdhet nekem" Forrás: Getty Images/2011 Getty Images/Bryn Lennon

"Három hetet töltöttem Livignóban, ez volt az olimpiai felkészülésemben a pont az i-re. Ahogy kapom a jó híreket Rióból, egyre várom az eseményt és egyre motiváltabb vagyok. Beleadok mindent, hiszen négyévente van olimpia, a célt, hogy kijussak, elértem, most minél jobban szeretnék teljesíteni, a maximumot akarom nyújtani" - fejtette ki Parti

A riói versenypályáról elmondta, videókon és fotókon látta, ezek alapján nézőbarátnak tartja, hiszen a szurkolók könnyen beláthatják.

"Van a végén egy emelkedős rész, ami feküdhet nekem. Egy kör 4,6 kilométeres, várhatóan ebből hetet kell teljesítenünk, a győztes egy óra harminc és egy óra negyven perc között kell, hogy célba érjen, ez nagyjából 14 perc körüli köröket jelent."

"Az esélyesek közé sorolom a svájci Schustert, a francia Absalont és a cseh Kulhavyt. Úgy gondolom, ők fognak osztozni a dobogón" – mondta a riválisokról.

Parti András vasárnap utazik az olimpiára, ahol jövő vasárnap áll rajthoz az ötvenfős mezőnyben.