Az izraeli dzsúdós számított a sértésre

Or Sasson, Iszlam el-Sehabi, kézfogás, Rio 2016
Történt, ami történt, de nincs harag
Vágólapra másolva!
Az izraeli Or Sasson azt mondja, tudja, hogy nem személyes okokból kifolyólag nem fogott vele kezet az egyiptomi Iszlam el-Sehabi, és nem is sértődött meg emiatt.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt pénteken megírtuk, Rióban kisebb, Egyiptomban nagyobb botrány kerekedett egy elmaradt kézfogásból a cselgáncsozók +100 kilós párharcai során. Az egyiptomi Iszlam el-Sehabi nem volt hajlandó kezet fogni az őt legyőző izraeli Or Sassonnal – a helyi közönség kifütyülte, hazájában pedig már azért is halálosan megfenyegették, hogy egyáltalán kiállt Sasson ellen.

Történt, ami történt, de nincs harag Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

"Nem számít, ami történt, mert profi vagyok, és csak a küzdelemre gondolok. Tudtam, van rá esély, hogy nem fog velem kezet, de egyebet nem tudok mondani, ez az ő döntése volt" - nyilatkozta Sasson.
A testvére azt mondta, szerinte az ellenszenvet az egyiptomi nép és az egyiptomi rezsim szítja,

A +100 kilogrammos kategóriában induló cselgáncsozók mérkőzését Sasson nyerte ipponnal, később pedig bronzérmet szerzett.

A 32 éves el-Sehabi nem kommentálta a történteket, de az Egyiptomi Olimpiai Bizottság közösségi oldalán megjelent egy rövid nyilatkozat, amely szerint a kezdés előtt figyelmeztették sportolójukat, hogy

izraeli ellenfelével szemben is meg kell felelnie a sport és a viselkedés szabályainak,

"mert ez csak egy játék a világ egyik legnagyobb sporteseményén". Hozzátették: a versenyzőt saját elhatározása vezérelte a cselekedetében.