Most jön el a csinos hármas ikrek ideje Rióban

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 13.
A Rio de Janeiró-i nyári olimpia maratonfutásának versenyében induló Lily, Liina and Leila Luik (b-j) észt hármas ikrek egy sajtótájékoztatón az Olimpiai Parkban 2016. augusztus 12-én, a verseny előtt két nappal. Az ész
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 13. A Rio de Janeiró-i nyári olimpia maratonfutásának versenyében induló Lily, Liina and Leila Luik (b-j) észt hármas ikrek egy sajtótájékoztatón az Olimpiai Parkban 2016. augusztus 12-én, a verseny előtt két nappal. Az észt trió az olimpia történetében az első hármas ikrek, akik indulnak a játékokon. (MTI/EPA/Barbara Walton)
Vágólapra másolva!
Sohasem fordult még elő az újkori olimpiák történetében, hogy egypetéjű hármas ikrek egymás ellen versenyezzenek. Vasárnap az észt Leila, Liina és Lily Luik arra készül, hogy Rióban lefussa a 42 195 métert, azaz a maratoni távot.
Vágólapra másolva!

Azzal mindhárman tisztában vannak, hogy sok esélyük nincs a maratonfutás mezőnyében, hiszen idejük és eddigi helyezéseik alapján inkább a középmezőny végére várhatóak.

A 2 óra 45 perces szintidőt Liina és Lily 2015-ben futotta meg: előbbi a pekingi világbajnokságon 2:39:42-vel a 27. helyen zárt, Lilynek ott nem jött ki a lépés (2:45:22), de novemberben, Valenciában 2:40:30 órás idővel ő is kvalifikálta magát.

Lily, Liina és Leila Luik Forrás: MTI/EPA/Barbara Walton


A legnehezebben Leila harcolta a kvótát, ő csak idén áprilisban, Hamburgban futott 2:42:11-et.

A testvérek mindössze hat éve kezdtek el futni, és miután egymástól távol élnek, nagyon ritkán készülnek együtt. Ilyen kivételnek számított a téli, kenyai edzőtábor, illetve az olimpia előtti olaszországi felkészülés.

There is no bad weather for running. Trenni tuleb teha, olenemata ilmast. #triotorio #rio2016 #Teamestonia

Leila, Liina, Lily Luik (@triotorio) által közzétett fénykép,

"Nagyon unalmas egyedül edzeni" – nyilatkozta Leila, aki biztos benne, hogy hasonlóságuk ellenére nem azonos idővel érnek majd célba.

42 days to Rio OG marathon. 42 päeva Rio OM maratonini. #triotorio #marathon

Leila, Liina, Lily Luik (@triotorio) által közzétett fénykép,

"Túl nagy közöttünk a különbség, ezért edzéseken is csak akkor tudunk együtt mozogni, ha hosszú és laza tréningről van szó. Amikor iramot megyünk, csak külön-külön tudunk edzeni" – tette hozzá.