Ilyen bután is ritkán buknak el olimpiai döntőt

vívás, férfi tőr, csapatverseny, Rio 2016, olimpia, Oroszország, Alekszej Cseremiszinov, Timur Szafin, Artur Ahmathuzin
Russia's team celebrate winning the men’s team foil gold medal bout between France and Russia as part of the fencing event of the Rio 2016 Olympic Games, on August 12, 2016, at the Carioca Arena 3, in Rio de Janeiro. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV
Vágólapra másolva!
Komoly hátrányból fordítva Oroszország nyerte a férfi tőrözők csapatversenyét a riói olimpia pénteki napján. A döntő negatív hőse a tartalék Jean-Paul Tony Helissey lett, akinek becserélésén ment el a franciák aranya.
Vágólapra másolva!

Az oroszok nyerték a férfi tőrözők csapatversenyét a riói olimpia pénteki napján. A döntőben a franciákkal mérkőztek, akik az ötödik asszó végéig kilenctalálatnyi előnyt harcoltak ki.

A folytatásban is úgy tűnt, nem forog veszélyben a győzelmük, így 35-30-as vezetésüknél becserélték a tartalék Jean-Paul Tony Helisseyt, hogy ő is kapjon aranyérmet.

Teljes az orosz öröm Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Csakhogy 10-3-ra kikapott Artur Ahmathuzintól, így a záró asszó előtt már az oroszok vezettek. Az utolsó párban Alekszej Cseremiszinov megőrizte, sőt növelte is az előnyt Erwan Le Pechoux-val szemben, így az oroszoké lett az arany.

A harmadik helyen az amerikaiak végeztek, akik a bronzéremért fölényesen verték a címvédő és tavaly világbajnok olaszokat. A magyar válogatott nem szerzett kvótát erre a versenyre.

Alekszej Cseremiszinov, Timur Szafin és Artur Ahmathuzin Forrás: AFP/Thomas Coex

Eredmények, elődöntő:
Franciaország - Olaszország 45-30
Oroszország - Egyesült Államok 45-41

a 3. helyért:
Egyesült Államok-Olaszország 45-31

döntő:
Oroszország-Franciaország 45-41

Férfi tőr csapatverseny:
1. Oroszország (Alekszej Cseremiszinov, Timur Szafin, Artur Ahmathuzin)
2. Franciaország (Jérémy Cadot, Erwan Le Pechoux, Enzo Lefort, Jean-Paul Tony Helissey)
3. Egyesült Államok (Miles Chamley-Watson, Alexander Massialas, Gerek Meinhardt, Race Imboden)

Szombaton a női kardozók csapatversenyét rendezik, abban sem lesz magyar induló, vasárnap viszont igen, amikor a férfi párbajtőr-válogatottak küzdelmével véget ér a riói vívóprogram.