Világszenzációt okozhat egy Puerto Ricó-i sportoló

Monica Puig, tenisz
Puerto Rico's Monica Puig celebrates after winning her women's singles semi-finals tennis match against Czech Republic's Petra Kvitova at the Olympic Tennis Centre of the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 12, 2016. Monica Puig won the match 6-4, 1-6, 6-3. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Puerto Rico történetében még sohasem fordult elő, hogy olimpiai aranyérmet ünnepelhessen, eddig két ezüst és hat bronz volt a mérleg a nyári játékokon. Monica Puig sem csúcsesélyes a női teniszezők egyesében, főleg, hogy az idei AusOpen-győztes és wimbledoni döntős német Angelique Kerber lesz az ellenfél.
Vágólapra másolva!

A német Angelique Kerber lesz a Puerto Ricó-i Monica Puig ellenfele a riói olimpia női tenisztornájának fináléjában. A második helyen kiemelt Kerber a pénteki játéknapon a hetedikként rangsorolt amerikai Madison Keyst győzte le két szettben.

Az idei Australian Open bajnokának ellenfele a világranglista 34. helyén álló Puerto Ricó-i Monica Puig lesz a szombati döntőben, a Puerto Ricó-i játékos meglepetésre a cseh Petra Kvitovát verte a négy között.

Monica Puig boldogsága Forrás: AFP/Javier Soriano

A londoni olimpián Kerber a negyeddöntőben búcsúzott, míg ellenfelének ez az első szereplése az ötkarikás tenisztornán.

"Számomra ez a siker a világot jelentené. Hihetetlen lenne, a legnagyobb megtiszteltetés a világon. Az olimpia nem rólam, hanem a hazámról szól" – nyilatkozta Puig.

Eredmények, női egyes, elődöntő:
Kerber (német, 2.) - Keys (amerikai, 7.) 6:3, 7:5
Puig (Puerto Ricó-i) - Kvitova (cseh, 11.) 6:4, 1:6, 6:3