Botrány a riói Szlovák Házban

Hidegebbre forduló időben jöhet egy jó sztrapacska Sztárszerzők UFF
Vágólapra másolva!
Juhtúrót és mákot csempésztek, és még hencegtek is vele.
Vágólapra másolva!

Diplomáciai botrányt kavart az olimpián működő Szlovák Ház. Az üzemeltetésével megbízott ügynökség vezetője, Alexander Linczényi büszkén mesélte a szlovák köztévében, hogyan verték át a brazil hatóságokat a juhtúrós sztrapacskával és a mákos gubával – írja a Nol.hu.

Vámcsalás

Linczényi a műsorban azzal hencegett, hogyan játszották ki a brazil törvényeket: a vámnyilatkozatban egyszerűen disznózsírként és teljes kiőrlésű lisztként tüntették fel a juhtúrót és a mákot, amelyek bevitelére – különösen az utóbbiéra – szigorú előírások vonatkoznak. A ház Facebook-oldalán büszkén, képekkel illusztrálják az odalátogatók elégedettségét egy-egy adag elfogyasztott sztrapacska vagy mákos guba után.

Sztrapacska (képünk illusztráció) Forrás: UFF


A Nol.hu idézi Lubomír Drahovsky kereskedelmi szakértőt, aki szerint maga a Szlovák Olimpiai Bizottság is hibázott, hiszen tudnia kellett volna a szigorú előírásokról, "főleg a mákra vonatkozóan, különösen, amikor nem uniós országba szállítják". Továbbá elmondta, hogy a baklövés akár a csempészett áru lefoglalásával is végződhet.

A Szlovák Házat Andrej Kiska, Szlovákia köztársasági elnöke adta át a múlt héten.