El tud képzelni egy súlyemelőt, aki nem eszik húst?

Kendrick Farris vegán amerikai súlyemelő rio olimpia
USA's Kendrick James Farris competes during the men's weightlifting 94kg event at the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 13, 2016 / AFP PHOTO / GOH Chai Hin
Vágólapra másolva!
A hamburgert babból vagy gombából készíti, és állítja, húsevés nélkül jobban tud koncentrálni. Kendrick Farris súlyemelő vegán módra étkezik már két éve, 11. lett Rióban.
Vágólapra másolva!

Kendrick Farris amerikai súlyemelő harmadik olimpiáján versenyez Rióban, de ez az első, amelyen vegánként vett részt. A férfiak 94 kilogrammos kategóriájában induló, 30 éves sportoló két évvel ezelőtt, fia születésekor váltott az állati termékeket mellőző étrendre.

Van benne erő, úgy tűnik Forrás: AFP/Goh Chai Hin


"Könnyebbnek érzem magam, jobban koncentrálok. A feleségem kinevetett, amikor elmondtam neki, hogy vegán étkezésre váltok, de nagyon eltökélt ember vagyok.

és a táplálkozással kezdtem" – magyarázta döntésének okát Farris.

"Természetesen régebben szerettem a hamburgert. Most is odavagyok érte, csak most gombából vagy babból készítem" – tette hozzá a négyszeres amerikai csúcstartó.

Farris a B csoportban a 3., összesítésben a 11. helyen végzett 357 kilogrammos eredménnyel. A súlycsoport versenyét az iráni Sohrab Moradi nyerte.