Elmeszelték az egyetlen riói induló orosz atlétát is

Darja Klisina
Darja Klisina
Vágólapra másolva!
Darja Klisina lehetett volna az egyetlen orosz atléta a riói olimpián, hiszen az orosz doppingbotrány miatt ő volt az egyetlen, aki engedélyt kapott a Nemzetközi Atlétikai Szövetségtől. De most őt is elmeszelték.
Vágólapra másolva!

Az orosz atléták (és sok más sportág képviselőinek) eltiltásához vezető doppingbotrány után a WADA közölte, csak olyan atléták indulása jöhet szóba, akik bizonyítani tudják, hogy nem az orosz doppinghatóság fennhatósága alá eső területen készültek. Klisina az Egyesült Államokban, Floridában élt, így az ő indulásához hozzájárult az atlétikaszövetség (IAAF).

A távolugró vasárnap mutatkozott volna be az olimpián, de az IAAF közölte, hogy olyan új információk birtokába jutott Klisinával kapcsolatban, ami miatt

kénytelen visszavonni az orosz atlétának adott speciális indulási engedélyt.

Az orosz lapok azt írják, a nyomozás során kiderült, hogy Klisina is kapcsolatban állt az államilag irányított orosz doppinglaborokkal.

Darja Klisina modellkedik is Forrás: darjaklisina.com

"Tiszta sportoló vagyok, aki ezt minden kétséget kizáróan bizonyította. Küzdeni fogok az igazamért" – mondta a kétszeres fedettpályás Eb-győztes atléta, aki a Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult az ügyben. [via Guardian]