A dobogón kérték meg a műugró kezét

He Zi, Ho Ce, Qin Kai, Csin Kaj, műugrás, olimpia, Rio 2016
Silver medallist China's He Zi, receives a marriage proposal from Chinese diver Qin Kai during the podium ceremony of the Women's diving 3m Springboard Final at the Rio 2016 Olympic Games at the Maria Lenk Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 14, 2016. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Vágólapra másolva!
Megkérték a műugrás női 3 méteres számában ezüstérmes kínai Ho Ce kezét a Rio de Janeiró-i olimpia vasárnapi eredményhirdetése közben, ő pedig igent mondott.
Vágólapra másolva!

Ho Ce barátja a kétszeres olimpiai és hétszeres világbajnok Csin Kaj, aki a 3 méteres szinkron versenyszámban címvédőként érkezett Rióba, és végül bronzérmes lett.

A vasárnapi díjátadás során a 30 éves Csin Kaj odalépett a dobogóhoz, féltérdre ereszkedett, a zsebéből elővett egy kis dobozt, majd közölte párjával házassági ajánlatát. Miután Ho Ce boldogan bólintott, felkerült az ujjára a jegygyűrű, majd egy szál vörös rózsa is előkerült, a közönség pedig felállva tapsolt.

A romantikus pillanat Forrás: AFP/Christophe Simon

A két műugró már hat éve alkot egy párt, de a 25 éves Ho Ce az eredményhirdetést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy Csin Kaj gesztusa meglepetés volt számára.

"Sok dolgot mondott, sok ígéretet tett, de a legfontosabb, hogy ő az a srác, akiben életem végéig megbízom" - nyilatkozta a boldog menyasszony, aki hozzátette, nem tervezte, hogy ilyen fiatalon elkötelezi magát.