Rossz éve van, és meg lehet verni Boltot? Ugyan már!

athletics Horizontal 100 METERS
A jamaicai Usain Bolt és az amerikai Justin Gatlin újra összecsaphat, ezúttal a londoni világbajnokságon
Vágólapra másolva!
Usain Bolt sorozatban harmadszor nyerte meg a 100 méteres síkfutás döntőjét az olimpián. Ez a jamaicai sprinter hetedik olimpiai aranya.
Vágólapra másolva!

A döntő, ami még 10 másodperc sincs, mégis mindenki látni akarja. Van pár újságíró a riói olimpián, és vasárnap este úgy tűnt, aki nem a magyar-brazil pólómeccsre ment, azok mind az Olimpiai Stadiont választották, hogy megnézzék, Usain Bolt lesz-e az első ember, aki egymás után háromszor nyeri meg a 100 méteres síkfutást.

Annyi rendőrrel összesen nem találkoztunk eddig Rióban, mint amennyi vasárnap este teljesített szolgálatot az Olimpiai Stadionnál,

ők is tisztában voltak vele, ha valakik csúnya dolgot akarnak művelni, arra a 100 méter estéje tökéletes alkalom, mivel csurig tele lesz a 60 ezres stadion.

Ezt látni kellett Forrás: AFP/Adrian Dennis

Boltot látni kell. Az embert, aki úgy kellett az atlétikának, mint egy falat kenyér. Aki 2008-ban az olimpiai döntő napján a McDonald'sban pakolta magába a kalóriákat; mert épp csirkenuggetshez volt kedve. A sprinter, akit fiatalkorában még

sokszor visszavetett a fejlődésben a gerincferdülése,

de amikor először került mellé profi edzői stáb, sikerült annyira megerősítenie a felsőtestét és a hátát, hogy már senki nem mondaná meg róla, mivel küszködött annyit régen. És az ember, aki megteheti, hogy egy olimpiai elődöntőben oldalra nézelődve is 9,86-os időt fusson.

A tavalyi vébén Bolt mindössze egy századdal győzte le legnagyobb kihívóját, az amerikai Justin Gatlint.

Most egy tized volt köztük:

Aki korábban négy évet hagyott ki a doppingolásért kapott eltiltása miatt. 2010-ben tért vissza, és a londoni olimpián bronzéremig sprintelt, azóta pedig begyűjtött két vb-ezüstöt. Idén pedig ő számított a leggyorsabb embernek 9,8 másodperccel, míg Bolt leginkább arra koncentrált, hogy összerakja magát a sérülései után.

A döntő résztvevőit egyesével mutatták be, és

Gatlint nagyon keményen kifütyülték a nézők.

Pedig nem is argentin. Bolt szokásához híven bohóckodott egy sort a bemutatásnál, aztán mutatták az arcát a rajt előtt, és akkor már a maximális koncentráció látszott rajta. Gatlin kirobbant a rajtgépből, és az első 50 méteren egyértelműen ő ment elől. Aztán jött Bolt az ő hatalmas lépteivel, és a végén már nem hagyott kétséget afelől, hogy elviszi ezt az aranyat.

Ez már a levezetés Forrás: AFP/Antonin Thuillier

És ehhez nem is kellett megfutnia sem a 9,58-as világcsúcsát, sem az idei legjobb eredményt, 9,81 is elég volt hozzá, Gatlin 9,89-cel lett a második, a kanadai Andre De Grasse 9,91-el a harmadik. Bolt így most már hétszeres olimpiai bajnoknak mondhatja magát, és még indul 200 méteren és a 4x100-as váltóban is.

Eredmények:
férfiak:
100 m, olimpiai bajnok:
Usain Bolt (Jamaica) 9.81 másodperc
2. Justin Gatlin (Egyesült Államok) 9.89
3. Andre de Grasse (Kanada) 9.91