Lőrincz: Nem hiszem el, hogy egy olimpiai bronzmeccsen elveszik az érmem

Lőrincz Viktor, férfi kötöttfogású birkózás 85 kg
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Lőrincz Viktor, miután kikapott a német Denis Maksymilian Kudlától a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor a negyedik helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Lőrincz Viktor úgy érzi, a bírók elvették tőle az érmet. A kötöttfogásúak 85 kg-os mezőnyében induló birkózó teljesen összetörten nyilatkozott a bronzmeccse után, amit az intések miatt bukott el német ellenfelével szemben.
Vágólapra másolva!

Az elvesztett elődöntő után azt írtuk, jó lenne, ha Lőrincz Viktor nem járna úgy, mint Bácsi Péter, aki könnyek között vonult be az öltözőbe, miután kikapott a bronzmeccsen iráni ellenfelétől. Lőrincz a német Denis Kudla ellen birkózott az éremért, és bár végig ő volt az aktívabb, akciót is csak ő csinált,

a német az intéseknek köszönhetően végül 3-2-re győzött.

Sike András, Lőrincz edzője tajtékzott a dühtől, az öltözőbe menet nagyon keményen kiosztott mindenkit, Lőrincz pedig összetörten álldogált a vegyes zónában, nem is bírta visszatartani a sírást. Elég lélekromboló látvány volt zokogni látni azt a sportolót, aki előtte a szőnyegen megtörhetetlennek tűnt, és 0-2 után is visszahozta a meccset.

Nagyon nehéz ezt megemészteni Forrás: MTI/Kovács Tamás

„A nap elejétől nagyon jól ment a birkózás, az örményt eddig még nem tudtam legyőzni, most viszont sikerült 3-0-ra elvernem. Végig olyan jól mentek a meccseim, hogy azt éreztem, hogy döntőért fogok birkózni, az elődöntős orosz ellenfelemet öt hete a Spanyol Nagydíjon elvertem, úgyhogy bizakodó voltam most is, sajnos ma ő volt jó. Az elődöntőt aztán az edzőkkel lebeszélve sikerült lezárni, túltettem magam rajta, és csak az éremre koncentráltam.

Mindig így nyeri a meccset ez a német, nem értem, hogy a bírók miért eszik ezt meg neki. Miért azt a versenyzőt kell intetni, aki csinált pontot? Ő nem csinált egész meccsen semmit” – méltatlankodott Lőrincz, aki hozzátette,

hihetetlen számára, hogy egy olimpiai bronzmeccsen elveszik tőle az érmet.

Készült a pszichológussal a nehéz helyzetekre

A bronzmeccsen ugyanaz a bíró működött közre, aki az oroszt az elődöntőben hagyta 40 másodpercig támadni a földön lévő Lőrincz ellen, majd amikor a magyar támadhatott volna, 10 mp után felállította a feleket.

Megnyerették a némettel az érmet Forrás: AFP/Jack Guez

„Amikor láttam, hogy ez a bíró jön, akkor éreztem, hogy vége. Még mindig nem tudom felfogni, hogy engem intett meg, amikor én csináltam az akciót. Ezen a meccsen éreztem magam a legmasszívabbnak, még így is, hogy 2-0-ra vezetett. Erre készültem a pszichológusommal, hogy ha vezetnek ellenem, meg tudjam fordítani a meccset, és ez most is sikerült. Hittem benne, hogy enyém lesz az érem, sajnos a bírók néha belenyúlnak, és ez a vége, hogy elveszik az érmemet.”

Majd a tesó megcsinálja

Kedden Lőrincz testvére, Tamás következik, aki négy éve Londonban ezüstérmet nyert. Viktor szerint a bátyjának brutálisan nehéz a sorsolása, de éppen ezért fog jól szerepelni. „Itt leszek vele, és nyomni fogom egész nap, hogy sikerüljön neki, mert megérdemli. Egy ilyen szintű birkózónak olimpiai bajnoknak kell lennie, és szerintem az lesz” – hangzott az optimista végszó Lőrincz Viktortól, aki Bácsi Péter után a második ötödik helyezést szállította a birkózóknak.