A brexit támogatói máris meglovagolták a brit sikereket

2016 Summer Olympics. Artistic gymnastics. Men. Pommel horse flag Olympiad landscape HORIZONTAL Olympic Games rio rio 2016 2016 games
2912546 08/14/2016 Max Whitlock (Great Britain), winner of the gold medal in the pommel horse event of the men's artistic gymnastics competition at the XXXI Summer Olympics, during the medal ceremony. Alexey Filippov/Sputnik
Vágólapra másolva!
A brit sport fényes napokat él Rióban, ami egyesek szerint bizonyítja, hogy az EU-n kívül is van élet. De nem mindenki ünnepel velük.
Vágólapra másolva!

A Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépése mellett nagy hangon kampányoló Leave.EU nevű szerveződés egy videomontázzsal ünnepelte a brit csapat parádés londoni szereplését.

A küldöttségnek ugyanis a 11. nap végén 50 érme, közte 19 aranya van, míg a legsikeresebb uniós tagállam, Németország esetében ezek a számok 26 és 11. Vagyis a képlet egyértelmű...

A Leave.EU kisfilmjében azt hangoztatják, hogy a tamáskodóknak, akik azt mondták, hogy Nagy-Britannia túl kicsi, és az unióban kell maradnia, mennyire nem volt igazuk.

Arról azonban megfeledkeztek, hogy egyrészt nem használhatják sem a brit csapat emblémáját, sem az olimpia logóját, másrészt pedig nem biztos, hogy minden sportoló a brexitre szavazott. A kétszeres bajnok pályakerékpáros, Callum Skinner a Twitteren jelezte is, hogy köszöni a támogatást, „de talán mégis jobb lenne, ha nem használnátok a fotóimat a kampányotokhoz".

A Guardian cikke azért megjegyzi, hogy a sport pont minimális szinten részesült csak az uniós forrásokból, miután a legnagyobb támogatást a lottóbevételekből kapja. Vagyis ebből a szempontból édes mindegy, hogy a britek kint vannak, vagy bent.