Társoldalunk:

A legnagyszerűbb pillanat vagy az olimpia megcsúfolása?

2016.08.17. 09:30

Nemcsak az észt hármas ikrek közül teljesítették ketten a női maratont, hanem a német ikerpár, Anna és Lisa Hahner is kéz a kézben ért célba a riói olimpián – a Német Atlétikai Szövetség igazgatója le is teremtette őket.

Az olimpia egyik legnagyszerűbb pillanata lehetett volna, amikor egymás kezét fogva futott be a célba Anna és Lisa Hahner, ám Thomas Kurschilgen a szövetség részéről nemtetszését fejezte ki. 

Balra Lisa, jobbra Anna HahnerForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sebastian Kahnert

„A győztestől 21 percre, a saját legjobbjuktól 15 percre elmaradva, a 81. és a 82. helyen célba érni nem nagy dicsőség. Úgy tűnt, hogy egy jópofát futottak, nem pedig olimpián versenyeztek. Nem csak a győzelem és az érmek a fontosak, egy olimpián minden sportolónak motiváltnak kell lennie, és úgy kell teljesítenie, hogy megdöntse a saját legjobbját. Ők inkább fel akarták hívni magukra a média figyelmét” – fogalmazott a szövetség igazgatója.

Nem bánták megForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler

A Facebookon reagáltak is az ikrek. „A 81. és 82. hely? Valóban nem ebben reménykedtünk, ezért nem is vagyunk elégedettek. A célba érés? Egyértelműen sportolói pályafutásunk legnagyszerűbb pillanata volt.”

Az ikrek nem futottak végig együtt, 300 méterrel a vége előtt érte be Anna Lisát.