Társoldalunk:

Baji Balázs lemaradt a 110 gát döntőjéről

2016.08.17. 03:00

A futás közepe táján egyet rontott, és ez elég volt ahhoz, hogy lemaradjon a 110 gát döntőjéről az Eb-ezüstérmes Baji Balázs. A sírás fojtogatta, amikor nyilatkozott.

Az elődöntős futamában a negyedik helyen ért célba, nem jutott a 110 méteres gátfutás olimpiai döntőjébe Baji Balázs.

Az első futamban rajtoló 27 éves magyar futó a táv felénél rontott, a lendülete megtört, így végül csak 13.52 másodperces idővel ért célba, ami kevés volt a fináléhoz. A három futamból az első két-két helyezett automatikusan bejutott a döntőbe, hozzájuk csatlakozott a további két legjobb időt futó versenyző.

Itt még minden rendben voltForrás: MTI/Czeglédi Zsolt


13.42 másodperc már döntőt ért, ennél az idén Eb-ezüstérmet szerző Baji többször futott már sokkal jobbat. A hétfői előfutamban a hideg és a szakadó eső ellenére is remekül futott, látszott, hogy kiváló formában érkezett Rióba.

Bajin látszott, hogy nagyon megviselte a kudarc, az elődöntő után elcsukló hangon nyilatkozott az M4-nek. „Nagyon jól kezdtem, jól haladtam a közepéig, aztán sajnos hibáztam. Sokkal több van ennél bennem. Eddig az egész évem jó volt, joggal hihettem, hogy döntőbe juthatok. (...) Talán ha nem akaratból és erőből, hanem technikából próbáltam volna megoldani, akkor most őszintén tudnék mosolyogni” – mondta elkeseredve a második olimpiáján szereplő atléta.

Így is szép az éve

„Az olimpiai elődöntőnek is örülni kell, de én most nem tudok ezzel megelégedni. Viszont az egész évemmel boldog vagyok, hiszen egyéni csúcsot döntöttem, ami országos csúcs is egyben. Plusz Európa-bajnoki ezüstérem, úgyhogy összességében ez az év jól sikerült számomra. Sajnos négy évet kell várni a következő olimpiáig, de bízom benne, hogy az számomra realitás lehet, dolgozom tovább keményen” – tette hozzá.