Megmutatta magát az olimpiai eszme Rióban

2016.08.17. 04:27

Gyönyörű jelenet zajlott le a női 5000 méter előfutamában. Az amerikai Abbey D'Agostino megállt, és felsegítette a bukás közben őt is elgáncsoló új-zélandi ellenfelét.

Az új-zélandi Nikki Hamblin megbotlott és elesett az 5000 méteres síkfutás előfutamában. A mögötte érkező Abbey D'Agostino már nem tudta kikerülni az ellenfelét, és felbukott benne, ráadásul az esés miatt meg is sérült a térde.

Ennek ellenére visszament Hamblinhoz, és felsegítette. Gyere, fel kell állnod. Végig kell csinálnunk. Ez az olimpia. Be kell fejeznünk" - mondta az új-zélandinak. Miután felsegítette ellenfelét, D'Agostino kezdett lemaradni, de amikor Hamblin visszanézett rá, hogy tud-e segíteni, ő csak intett neki. "Menj csak, ne állj meg!"

Erről szól az olimpiaForrás: AFP

A két atléta a futam utolsó két helyén végzett, de mivel elestek, mindketten továbbjutottak a döntőbe. A célban megölelték egymást, Hamblin pedig később a vegyes zónában azt mondta az újságíróknak, "Rettentő hálás vagyok Abbeynek. Ez a lány abban a pillanatban az olimpiai eszme megtestesülése volt."

Hamblin és D'Agostino soha nem találkoztak a verseny előtt.

Ajánlataink