A náci olimpiához hasonlította a riói hangulatot a francia rúdugró

OLYMPIC GAMES RIO 2016 - ATHLETICS - DAY 11 ATHLETISME BRAZIL BRÉSIL GAMES JEUX OLYMPIC OLYMPIQUES RIO SPORT
Silver Medallist France's Renaud Lavillenie, IOC President Thomas Bach, Ukraine National Olympic Committee President Sergey Bubka, after the podium of Athletics Men's Pole Vault during the Olympic Games RIO 2016, Athletics, on August 16, 2016, in Rio, Brazil - Photo Julien Crosnier / KMSP / DPPI
Vágólapra másolva!
Renaud Lavillenie később bocsánatot kért ezért, de nehezen tudja magát túltenni a brazil közönség viselkedésén.
Vágólapra másolva!

A francia Renaud Lavillenie címvédőként lett ezüstérmes egy végtelenül izgalmas döntőben a férfi rúdugrók versenyében magyar idő szerint kedden hajnalban.

Utolsó ugrása előtt az ilyenkor szokásos ütemes tapssal történő biztatás helyett a brazil közönség füttykoncertjét hallgathatta, és el is rontotta – így a brazil Thiago Braz da Silva lett az olimpiai bajnok 603 centis eredménnyel.

Lavillenie a nézőtérről jövő füttykoncertre válaszul beintett a publikumnak, majd első felindulásában nagyon durva kijelentésekre ragadtatta magát.

– mondta a csalódott világcsúcstartó.

„Semmi tisztelet, semmi fair play. Pedig ez az olimpia. Ha az olimpián nincs tisztelet, akkor máshol hogy is várhatnánk el? Nagyon szomorú vagyok, és mélységesen csalódtam a brazil közönségben.”

Teljesen megzavarodott

A francia azt is elmondta, hogy nagyon zavarta a füttyszó és a közönség tiszteletlensége, és képtelen volt ezen túllendülni.

Lavillenie később bocsánatot kért a náci olimpiát emlegető mondatáért, azzal védekezett, hogy első felindulásában rosszul választotta meg a szavait, és tudja, hogy nem általánosíthat.

A dobogón sem járt jobban:

Ez viszont nem védte meg attól, hogy az eredményhirdetésen újra hangos füttykoncert közepette kelljen felállnia a dobogóra, ahol kezébe temetett arccal hallgatta végig a brazil himnuszt. Később pedig legyőzője, Da Silva, valamint Szerhej Bubka és Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke vigasztalta.