Társoldalunk:

A négyszeres olimpiai bajnok még nem bírja a népszerűséget

2016.08.17. 12:41

Az amerikai Simone Biles hiába lett négy riói aranyérmével az olimpia egyik legsikeresebb sportolója és legnagyobb sztárja, a 19 éves tornász még nem szokta meg a sikerrel járó felhajtást.

"Elég ijesztő nekem ez a nagy nyilvánosság, megtisztelő, de még meg kell szoknom" - mondta a 19 éves texasi versenyző, aki a játékok történetében az ötödik tornász, aki egy olimpián négy aranyat nyert.  

Simone BilesForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Biles csapatban, egyéni összetettben, ugrásban és talajon győzött Rióban, gerendán pedig bronzérmet szerzett. Előtte Keleti Ágnes (1956), Larissza Latinyina (szovjet, 1956), Vera Caslavska (csehszlovák, 1968) és Ecaterina Szabo (román, 1984) nyert négy aranyat egy olimpián.

Biles elmondta, hogy a riói játékok után sem a sztárok életét akarja élni, hanem vissza szeretne térni a megszokott hétköznapjaihoz Houston külvárosában.

Lassan meg kell szoknia:

"Simone mindig következetes volt, ennek köszönheti, hogy ilyen szép eredményeket ért el. Nem négy aranyért jött Rióba, hanem csak megmutatni, mit tud" - mondta Aimee Boorman, Biles edzője.