Zokogva kért elnézést Pars legnagyobb riválisa

Pawel Fajdek, kalapácsvetés, olimpia, Rio 2026
Poland's Pawel Fajdek competes in the Men's Hammer Throw Qualifying Round during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 17, 2016. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Londonban három érvénytelen kísérlettel, ezúttal idei legjobbjától majdnem tíz méterrel elmaradva esett ki a kalapácsvetés selejtezőjéből a világ- és Európa-bajnok kalapácsvető, Pawel Fajdek. A lengyel sportoló zokogva kért elnézést. 
Vágólapra másolva!

A riói olimpia kalapácsvető selejtezőjének legnagyobb meglepetését a világbajnok Pawel Fajdek szolgáltatta azzal, hogy mindössze 72 méterig jutott, és kiesett. A lengyel dobó a szám kimagasló favoritjaként érkezett Rióba, az idei világranglistát 81,87 méterrel vezette és a tíz legnagyobb dobás az övé volt.

Négy éve Londonban ugyancsak a kvalifikációban vérzett el, akkor három érvénytelen dobással utazhatott haza.

Pawel Fajdek Forrás: AFP/Franck Fife

„Életem legnehezebb időszaka előtt állok, nagyon sajnálom, ez a legrosszabb, ami egy sportolóval történhet. Nem mindenre emlékszem. Az edzéseken 77 méter körül dobtam, itt meg sem tudtam közelíteni, a testem nem engedelmeskedett. Ez egy rémálom" – nyilatkozta zokogva Fajdek.

Katasztrófa... Forrás: Sport.tvp.pl

A női kalapácsvetés olimpiai bajnokának, Anita Wlodarczyknak az edzője, Krzysztof Kaliszewski is hitetlenkedve reagált a történtekre: „Nem hiszem el, lehetetlen, hogy ez történt. Ez egy hülye vicc!"

Pars Krisztián 75,49-cel a negyedik helyen jutott döntőbe, a szám olimpiai bajnokának a műtétje óta ez volt a második legnagyobb dobása.